Desplegar menú lateral
30/07/2021

Seleccionats dos nous projectes de recerca conjunta entre la UdL i l’IRTA

Els projectes «Apple Microbiome: effect of environmental conditions and a source of microorganisms to improve fruit quality» i «Managing populations of thrips (Thysanoptera) in integrated and organic nectarine orchards» han estat els seleccionats en la segona convocatòria d’ajuts de recerca conjunta entre la Universitat de Lleida (UdL) i l’IRTA, que va obrir-se el 6 de juliol. Els ajuts impliquen la col·laboració entre almenys un investigador de l’IRTA ubicat a Lleida i un investigador de la UdL, i inclouen la contractació d’una persona investigadora predoctoral durant tres anys i una quantitat addicional de fins a 15.000€ per cobrir les despeses de funcionament.

Els projectes seleccionats són de Neus Teixidó (cap del programa de Postcollita) i Jonás Oliva (de la UdL), i Dolors Bosch (del programa de Protecció vegetal sostenible) i Jesús Avilla (UdL), respectivament. Aquests investigadors seran els encarregats de dirigir la tesi doctoral de les persones investigadores en formació que es contractin en el marc de cadascun dels projectes. La convocatòria de les places dels dos contractes predoctorals s’obrirà al setembre.

Els ajuts de recerca conjunta entre l’IRTA i la UdL són fruit del conveni que vam signar el 9 de març del 2020 amb l’objectiu de fomentar la col·laboració entre grups de recerca de les dues institucions i impulsar la recerca i el desenvolupament tecnològic dins de l’àmbit agroalimentari a les comarques de Lleida. Els ajuts es concediran en tres convocatòries (2020, 2021 i 2022), cadascuna per a dos projectes de tres anys de durada, i el pressupost total que es dedicarà a aquest programa d’ajuts és de 500.000 euros.

Aquí podeu consultar el document: Resolució de la convocatòria de projectes de recerca conjunta entre la UdL i l’IRTA 2021