Serveis Jurídics IRTA és l’òrgan designat per assumir les funcions corresponents a la Unitat d’Informació.
Podeu adreçar les vostres sol·licituds d’informació al respecte a l’adreça electrònica:
1. MISSIÓ, VISIÓ I VALORS
Missió: Contribuir a la modernització, competitivitat i desenvolupament sostenible dels sectors agrari, alimentari i aqüícola, al proveïment d’aliments sans i de qualitat per als consumidors i, en general, a la millora del benestar de la població.
Visió: Convertir-nos en referent científic, motor d’innovació i de transferència tecnològica. Volem ser l’aliat estratègic del sector agroalimentari.
Valors: Integritat, Compromís, Respecte pel medi ambient i Excel·lència.
Les funcions de l’IRTA
Les funcions de l’IRTA són:
Recerca i desenvolupament experimental (R+D). L’IRTA disposa d’una cartera de projectes en execució, el finançament dels quals és a càrrec del propi Institut, d’Organismes autonòmics (CIRIT, etc.), d’Organismes estatals (Plan Nacional de I+D, INIA, etc.) o internacionals (Programa H2020 de la UE i altres). Així mateix, part de l’activitat d’R+D és finançada pel sector privat a través de la recerca contractual.
Transferència tecnològica. L’activitat científica de l’IRTA està inspirada per una visió d’aplicabilitat i valoració dels avenços i actua segons els mecanismes de transferència més indicats en cada cas:
En aquest procés de transferència tecnològica l’IRTA pot arribar a crear i/o participar en empreses per a la valorització/comercialització de coneixements, béns o serveis, generats per la seva activitat.
Recerca contractual. L’IRTA posa a disposició de les empreses, les associacions i/o agrupacions, la seva capacitat científica per avaluar, contrastar o desenvolupar productes, serveis i procediments. Un contracte de recerca fixa amb precisió i de mutu acord els objectius perseguits, la metodologia a emprar, els calendaris previstos i les obligacions tècniques, econòmiques i jurídiques de les parts. La confidencialitat es garanteix quan així s’estableix al contracte i la naturalesa de la col·laboració ho justifica.
Assistència tècnica i formació especialitzada. L’IRTA pot prestar assistència tècnica i assessorament especialitzat a les agrupacions, empreses i agents dels sectors en què desenvolupa la seva activitat, sota fórmules contractuals, en les quals s’especifiquen els objectius i les finalitats de la relació, la contraprestació tècnica i econòmica, el calendari i la seva vigència.
També realitza funcions de formació especialitzada organitzant cursets, seminaris i facilita l’estada de personal tècnic o graduats universitaris, als seus centres o laboratoris.
La Llei de l’IRTA
La Llei 23/1985, del 28 de novembre, va crear l’Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries, més conegut com IRTA. Va suposar concentrar en una única entitat un seguit de centres, serveis i instituts que depenien o tenien relacions amb diputacions, universitats i la mateixa Generalitat, i que treballaven en l’àmbit de la investigació en el sector agroalimentari. L’IRTA es va crear com a entitat de dret públic, l’activitat de la qual se sotmetia al dret privat. La regulació que se’n féu va seguir les indicacions de la Llei de l’estatut de l’empresa pública catalana.
· Òrgans col·legiats de l’entitat:
· Director general:
· Càrrecs de comandament:
· Contractes programats: Relació de contractes que es preveuen licitar durant el proper any.
· Actes de desistiment i renúncia.
· Contractes de concessió d’obres públiques i de serveis.
· Contractació menor
(Aquesta informació es facilitarà a través d’un enllaç a la Plataforma de Serveis de Contractació Pública i al Registre Públic de Contractes).
· Dades del registre oficial de licitadors i empreses classificades (RELI).
· Plataforma de Serveis de Contractació Pública.
· Entitats i òrgans de contractació (perfil del contractant). Informació a publicar: Denominació exacta de les entitats i els òrgans de contractació.
· Acords i criteris interpretatius, respostes vinculants i preguntes més freqüents.
· Dades estadístiques. Informació a publicar: Com a mínim:
· Estudis i informes.
· Convenis.
· Encàrrecs de gestió.
· Preguntes i respostes més freqüents en les consultes en matèria de contractació.
· Pressupostos aprovats, executats i liquidats. Informació a publicar: El pressupost, (Document PDF o Excel amb pressupost en curs d’execució d’ingressos i despeses de l’IRTA aprovat pel Parlament de Catalunya, detallat per partides pressupostàries).
· Comptes anuals. (Documents PDF o Excel amb Comptes anuals i informe d’auditoria de comptes).
· Control econòmic i financer.
(Link a un Excel en un sol document.)
· Sol·licitud d’informació pública enviant un correu electrònic a: transparencia@irta.cat. La guia Gencat recomana que la informació que és objecte recurrent o reiterat de sol·licitud d’accés a la informació pública s’incorpori proactivament a l’espai web de l’entitat dedicada a la publicitat activa de matèria corresponent que és la Comissió de Garantia del Dret d’Accés a la Informació Pública (GAIP).
· Indicar: Podeu trobar informació sobre el dret d’accés a la informació pública i el seu exercici a l’apartat Accés a la informació pública del portal Govern obert gencat https://www.gaip.cat/ca/inici/
Les obligacions del bon govern (capítol I del títol V de la LTAIPBG) s’apliquen a les persones que tenen la condició d’alts càrrecs. Quan no hi ha informació per al període de referència s’ha de fer constar aquesta circumstància.
Codis de conducta, bones pràctiques, ètics i deontològics
i altres codis de conducta, bones pràctiques i ètics en general i d’altra informació relacionada a què s’hagi adherit l’IRTA o li sigui aplicable. En cas que aquests prevegin casuístiques (p.e. invitacions viatges o obsequis), es publica la informació relacionada amb el Codi de conducta dels alts càrrecs i personal directiu.