Josep Usall: “Catalunya té un sector agroalimentari potent, però tenim dos grans reptes: la sostenibilitat i la innovació”

COMPARTEIX

En el marc de la jornada La Catalunya dels aliments en un món global, organitzada per Agrobank, els economistes van destacar que el sector agroalimentari comença a remuntar després de dos anys marcats per l'augment de costos i la sequera

La capital del Segrià, Lleida, es va convertir ahir en l’epicentre del sector agroalimentari en el marc de la jornada La Catalunya dels aliments en un món global, organitzada per Agrobank. Tots els sectors es van veure representats en un seguit de taules rodones que englobaven tots els àmbits. En la jornada també hi van intervenir un seguit d’especialistes com la lead economist de CaixaBank Research, Judit Montoriol, que assegurava que el sector comença a remuntar després de dos anys marcats per l’increment de costos i la sequera. Alhora, Montoriol va destacar que les xifres del 2024 són esperançadores i que tot va camí cap a la normalització. Per la seva banda, també va destacar la intervenció de Laura Ruana, representant del Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, qui va valorar els dos grans projectes del DARPA: la llei alimentària i la candidatura de Catalunya com a Regió Mundial de la Gastronomia 2025.

Tres taules rodones marcades la veu del sector

Les tres taules rodones que van tancar ahir la jornada van coincidir en un missatge clar: cal ser esperançadors i creure en el sector, però també fan falta millores. Entre les intervencions va destacar la del president del Grup Nufri, Francesc Argilés, qui exposava que «cal un pas més», ja que el sector «s’ha d’organitzar de forma disciplinada i plantar cara als mercats per valorar més el producte i poder liquidar millor el preu al productor».

Sota el títol l’ecosistema al servei del sector, el director general de l’IRTA, Josep Usall, va ser clar: «Catalunya té un sector agroalimentari potent, però tenim dos grans reptes: la sostenibilitat i la innovació». Usall també va fer èmfasi en el fet que cal que hi hagi una educació alimentària per conscienciar la població sobre hàbits alimentaris saludables i sostenibles.

PUBLICAT EL

07/02/2025

Subscriu-te a la Newsletter IRTA

L'actualitat de la nostra recerca i les properes jornades i cursos, directament al teu e-mail

This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.