Contribuïm a promoure el coneixement del peix i del món de la pesca als centres educatius del Baix Empordà

COMPARTEIX

ETIQUETES

Grup de discussió durant l'activitat
Grup de discussió durant l'activitat. Font: IRTA (CC BY-NC 4.0)

Investigadors de l’àrea d’Indústries alimentàries participen en grups de discussió amb l’alumnat i desenvolupen dos productes que responen a les demandes dels nens i nenes en edat escolar per augmentar el consum de peix a les escoles

En general, els nens i nenes de la comarca del Baix Empordà tenen pocs coneixements del món de la pesca i, concretament, de l’ofici de pescador i del peix. Per posar-hi remei, el Consell Comarcal del Baix Empordà, que és qui gestiona els menjadors escolars de 38 centres educatius de primària, va posar en marxa el projecte «El peix a l’escola, sensibilització del consum de peix a les escoles del Baix Empordà», en què ha participat l’IRTA.

Investigadors de l’àrea d’Indústries alimentàries van participar en grups de discussió amb l’alumnat per conèixer els motius i les barreres al consum de peix als menjadors escolars. A partir de conèixer les seves preferències i els motius pels quals no els agrada gaire el peix servit a l’escola, han desenvolupat dos nous prototips de productes, una hamburguesa de peix i una salsa de tomàquet amb daus de peix, que permeten garantir que no hi hauran espines als productes i que seran molt saborosos. Aquests productes es presentaran a les empreses que han guanyat la licitació dels menjadors escolars perquè en un futur proper els puguin incorporar als menús escolars de les escoles del Baix Empordà.

PUBLICAT EL

14/10/2021

Subscriu-te a la Newsletter IRTA

L'actualitat de la nostra recerca i les properes jornades i cursos, directament al teu e-mail

This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.