
Indústries alimentà ries
Com a Indústries alimentà ries entenem aquelles que s’encarreguen de processar els aliments del sector primari, tenint cura d’elements com la seguretat alimentà ria, la qualitat, la conservació o la transformació en el producte final.
Aquests són els programes cientÃfics de l’IRTA que treballen en l’à mbit de les Indústries Alimentà ries:
Qualitat i tecnologia alimentà ries i Funcionalitat i seguretat alimentà ries.
I es desenvolupen majorità riament des dels centres IRTA de Monells.
ACTUALITAT
Veure més
25/02/2021 · Consumidors i alimentació
18/02/2021 · Indústria cà rnia, lactis i peix
L’IRTA posa la tomografia computeritzada a l’abast de tot el sector agroalimentari
Projectes de recerca
Veure més- 27/07/2020 · Consumidors i alimentació NUTRISCORE-Nous productes més saludables segons el nivell Nutriscore A, B, C, D, E
- 18/06/2020 · Indústria cà rnia, lactis i peix ECOCARN-Extensió de la vida útil de derivats carnis de certificació ecològica, procedents de porcà i de bovÃ
- 01/06/2020 · Conservació i seguretat alimentà ria CIGUATROFIC: Dinà mica espai-temporal de les microalgues productores de ciguatoxines als ecosistemes marins i transferència de les ciguatoxines mitjançant la xarxa tròfica
- 01/06/2020 · Tecnologia alimentà ria GO HORTIVALOR: Valorització de productes de l'horta ecològica mitjançant la utilització de tecnologies emergents pel tractament de sucs i cremes de verdures.
- 01/06/2020 · Indústria cà rnia, lactis i peix XERIGOT, de residu a suplement alimentari.
Publicacions
Veure més- Terriente-Palacios, C., Diaz, I., & Castellari, M. (2019). A validated ultra-performance liquid chromatography with diode array detection coupled to electrospray ionization and triple quadrupole mass spectrometry method to simultaneously quantify taurine, homotaurine, hypotaurine and amino acids in macro- and microalgae. Journal Of Chromatography A, 1589, 83-92. doi:10.1016/j.chroma.2018.12.058 http://hdl.handle.net/20.500.12327/247 Indústria cà rnia, lactis i peix
- Jofré, A., Latorre-Moratalla, M., Garriga, M., & Bover-Cid, S. (2019). Domestic refrigerator temperatures in Spain: Assessment of its impact on the safety and shelf-life of cooked meat products. Food Research International, 126, 108578. doi:10.1016/j.foodres.2019.108578 http://hdl.handle.net/20.500.12327/474 Conservació i seguretat alimentà ria
- Coll-Brasas, E., Arnau, J., Gou, P., Lorenzo, J., GarcÃa-Pérez, J., & Fulladosa, E. (2019). Effect of high pressure processing temperature on dry-cured hams with different textural characteristics. Meat Science, 152, 127-133. doi:10.1016/j.meatsci.2019.02.014 http://hdl.handle.net/20.500.12327/294 Conservació i seguretat alimentà ria
- Lafarga, T., Acién-Fernández, F., Castellari, M., Villaró, S., Bobo, G., & Aguiló-Aguayo, I. (2019). Effect of microalgae incorporation on the physicochemical, nutritional, and sensorial properties of an innovative broccoli soup. LWT, 111, 167-174. doi:10.1016/j.lwt.2019.05.037 http://hdl.handle.net/20.500.12327/585 Consumidors i alimentació
- Kartakoullis, A., Comaposada, J., Cruz-Carrión, A., Serra, X., & Gou, P. (2019). Feasibility study of smartphone-based Near Infrared Spectroscopy (NIRS) for salted minced meat composition diagnostics at different temperatures. Food Chemistry, 278, 314-321. doi:10.1016/j.foodchem.2018.11.054 http://hdl.handle.net/20.500.12327/465 Indústria cà rnia, lactis i peix