Desplegar menú lateral
14/06/2018

L’IRTA crearà una cuina experimental en olis i fruits secs a Tarragona pel projecte PECT NUTRISALT

Presentació del PECT NUTRISALT (12/06/2018). Foto: Reus.cat)

 

  • L’Ajuntament de Reus impulsa el PECT NUTRISALT amb la implicació dels agents d’R+D+I del territori: IRTA, la Universitat Rovira i Virgili (URV), la Fundació URV i EURECAT.

  • En el marc d’aquest projecte, l’IRTA crearà un Cooking Lab, una cuina experimental que donarà servei amb estudis, formació i experiències en olis i fruits secs a les indústries i restaurants del Camp de Tarragona.

 

El PECT  NUTRISALT es va presentar aquest dimarts a la seu d’EURECAT. Es tracta d’un projecte orientat a la transformació i dinamització del sector agroalimentari de Reus i el Camp de Tarragona, amb l’objectiu d’oferir una alimentació innovadora, segura, saludable i sostenible.

L’IRTA participa en aquest projecte, concretament amb la futura construcció d’un Cooking Lab, una cuina experimental especialitzada en olis i fruits secs. Aquest Cooking Lab serà a més un espai d’interpretació, on es mantindran col·leccions de varietats d’olives i fruits secs, disponibles per a les indústries agroalimentàries i els restaurants de Tarragona. De fet, una de les seves funcions serà la de respondre a preguntes de caire científic sobre les propietats dels aliments i la d’interactuar amb els professionals de la cuina en diverses experiències i tallers. El Cooking Lab es construirà al recinte del centre IRTA Mas Bové, a Constantí.

 

Un pol d’innovació en l’àmbit de la nutrició i la salut

L’objectiu del projecte és fer de Reus, el Camp de Tarragona i la seva zona d’influència un pol d’activitat nutricional i de salut de referència internacional, que lideri la innovació i el desenvolupament al sud d’Europa en aquest àmbit. En aquest sentit, l’estratègia d’especialització de Reus i el Camp de Tarragona en nutrició i salut vol consolidar el territori com a pol d’innovació especialitzat, en la línia del Food Valley de Wageningen (Holanda), referent europeu en aquest àmbit.

L’Ajuntament de Reus impulsa aquest projecte PECT (les sigles de “Projecte d’Especialització i Competitivitat Territorial) amb la implicació dels agents d’R+D+I del territori: L’IRTA, la Universitat Rovira i Virgili (URV), la Fundació URV i EURECAT. Compta també amb la col·laboració del teixit empresarial, de manera especial des del Cluster de Nutrició i Salut AINS, i de diferents ajuntaments del Camp de Tarragona. Amb un pla d’actuació que té com a horitzó el 2020, compta amb un pressupost de 1.924.619 €, cofinançats al 50% amb fons provinents del Programa Operatiu FEDER de Catalunya i amb un 25% per la Diputació de Tarragona.

El PECT NUTRISALT complementa diversos plans estratègics locals i regionals, com l’Estratègia d’Especialització Regional Intel·ligent (RIS3CAT), que identifica el sector alimentari com el primer sector estratègic per a l’economia catalana dels propers anys. El PECT NUTRISALT integra i complementa els objectius de les institucions que hi participen, i és una oportunitat per avançar en clau de territori.

Voleu més informació sobre els eixos principals del projecte i les operacions previstes? Consulteu la presentació del PECT NUTRISALT.