L’IRTA és designat Centre Nacional de Referència de Benestar Animal en el Sacrifici

COMPARTEIX

IRTA Torre Marimon, Caldes de Montbui 26.04.2022 Foto Pere Virgili

L’AESAN reconeix l’expertesa de l’IRTA en benestar animal i reforça la col·laboració institucional per garantir pràctiques respectuoses en el sacrifici animal

La Agencia Española de Seguridad Alimentaria y Nutrición (AESAN) ha designat l’Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries (IRTA) com a Centre Nacional de Referència de Benestar Animal en el Sacrifici.

Aquesta designació, comunicada oficialment per la Subdirección General de Gestión de la Seguridad Alimentaria el passat 13 de juny de 2025, reconeix l’expertesa i trajectòria de l’IRTA en matèria de benestar animal, especialment en l’àmbit del sacrifici, i reafirma el seu compromís amb la millora contínua de les pràctiques que garanteixen el respecte als animals en tot el procés productiu.

La decisió s’emmarca dins el procediment obert per l’AESAN per identificar i designar un centre nacional de referència en aquest àmbit. En aquest procés, l’IRTA va ser l’única entitat que va presentar formalment la seva candidatura per a totes les activitats i espècies contemplades pel futur Centre de Referència.

Toni Velarde, cap del programa de Benestar animal de l’IRTA, ha destacat la importància d’aquesta designació:

“Aquest reconeixement és un pas endavant molt significatiu. Ens permetrà reforçar la nostra tasca de recerca i transferència en benestar animal, especialment en una etapa tan crítica com és el sacrifici. Des de l’IRTA treballarem estretament amb les autoritats i el sector per promoure pràctiques basades en l’evidència científica i el respecte als animals.”

Des de l’AESAN s’ha destacat l’interès mostrat per l’IRTA al llarg de tot el procés i s’ha expressat la voluntat que la col·laboració entre ambdues institucions continuï essent fructífera en el futur.

Aquesta designació consolida l’IRTA com un actor clau en la recerca i desenvolupament de bones pràctiques en benestar animal, contribuint a una producció agroalimentària més ètica i sostenible.

PUBLICAT EL

25/09/2025

Personal relacionat

Subscriu-te a la Newsletter IRTA

L'actualitat de la nostra recerca i les properes jornades i cursos, directament al teu e-mail