L’IRTA col·labora en la quarta edició del premi ‘Alimentos de España al Mejor Jamón’

L’Institut ha coordinat les sessions de degustació i ha format part del panel d’experts que han avaluat les mostres presentades al premi

Al mes de juliol, a l’IRTA Monells es van dur a terme les sessions de degustació per avaluar 55 pernils curats presentats al premi ‘Alimentos de España al Mejor Jamón’; un guardó organitzat pel Ministeri d’Agricultura, Pesca i Alimentació (MAPA), que enguany ha celebrat la seva quarta edició i del qual ara s’han lliurat els premis. La convocatòria es divideix en dues categories: ’Mejor Jamón de Bellota 100% Ibérico’ i Mejor Jamón Serrano’, i s’hi van presentar 34 peces a la primera modalitat, i 21 a la segona.

Per a la selecció de mostres, organització i logística de la recepció d’aquestes, així com les sessions d’avaluació sensorial, el MAPA va comptar un any més amb la col·laboració de l’IRTA i del Servei d’Anàlisi i Innovació en Aliments d’Origen Animal de la Universitat d’Extremadura (SiPA). En tot el procés, es va garantir la traçabilitat i l’anonimat de les mostres. L’avaluació sensorial es va realitzar en dues fases: una fase visual, per avaluar l’aspecte exterior de la peça entera i l’avaluació sobre el  tall, i una altra de caràcter olfatogustatiu per avaluar l’olor, el gust, la textura i altres sensacions en boca, com la persistència i i la impressió global de cadascun dels pernils.

De la modalitat d’Ibèric, s’ha atorgat el premi al pernil de gla 100% ibèric Aljomar, presentat per Jamones Aljomar, S.A., de Guijuelo (Salamanca) i en la modalitat de pernil Serrà, el guardó ha recaigut al Jamón Serrano 24 – Monte Nevado, presentat per Industrias Cárnicas El Rasillo, S.A., de El Rasillo de Cameros (La Rioja).

Els premis ‘Alimentos de España’ reconeixen la tasca desenvolupada per empreses i professionals que s’han distingit per produir, oferir i divulgar els aliments de qualitat espanyols i han contribuït al desenvolupament del sector alimentari de forma sostenible i eficient.

A continuació podeu veure un vídeo per entendre millor aquesta iniciativa i com funciona tot el procés:

PUBLICAT EL

02/12/2022

Subscriu-te a la Newsletter IRTA

L'actualitat de la nostra recerca i les properes jornades i cursos, directament al teu e-mail

This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.