La Rita i el millor pa del món es presenta a escoles i biblioteques per apropar la ciència als infants

COMPARTEIX

En el marc de les accions de divulgació dels projectes AgriRegenCat i AgriCarboniCat, l'IRTA ha impulsat diverses presentacions del conte La Rita i el millor pa del món, amb l'objectiu de sensibilitzar els infants sobre la importància de cuidar la terra, conèixer l'origen dels aliments i descobrir la relació entre agricultura i sostenibilitat.

Aquestes presentacions han permès compartir amb escoles i famílies els valors que transmet el conte: el respecte pel sòl, la biodiversitat i les pràctiques agrícoles regeneratives, adaptats a un públic infantil de manera amena i propera.

Primera presentació a l'Escola Inocencio Pardo del Pla de la Font
La primera activitat es va dur a terme en aquest centre rural, on tot l'alumnat va participar en la descoberta del conte, juntament amb Josep Usall, director general de l’IRTA i Georgina Alins, investigadora d’agricultura regenerativa. La sessió també va ser l'escenari de la gravació del vídeo promocional del projecte, amb la participació activa dels infants, que van mostrar un gran interès per entendre com neix el pa i la importància de tenir cura del sòl.

Contacontes a la Biblioteca Marcel·lí Domingo de Tortosa (Sant Jordi)
El 23 d’abril, coincidint amb la Diada de Sant Jordi, el conte es va presentar a la Biblioteca Marcel·lí Domingo davant més de 20 famílies. Els infants i les seves famílies van poder escoltar la història de la Rita, conèixer millor la feina de la pagesia i reflexionar sobre el paper de la natura en la nostra alimentació.

Sessió educativa a l’Escola Els Til·lers d’Artesa de Lleida
La tercera presentació va tenir lloc a l’Escola Els Til·lers, on les investigadores Ainara Peñalver i Georgina Alins van explicar la creació del conte i van acostar la seva recerca en agricultura regenerativa als alumnes. Aquesta activitat va oferir un espai de diàleg on els infants van poder expressar dubtes i curiositats sobre el sòl, els aliments i el cicle de la natura.

Aquestes activitats formen part de les accions de divulgació científica i sensibilització dels projectes d'Agricultura Regenerativa, finançats pels Fons Climàtics de la Generalitat de Catalunya, que investiguen com millorar la salut del sòl agrícola, fomentar la biodiversitat i impulsar pràctiques sostenibles que contribueixin a mitigar el canvi climàtic.

Amb La Rita i el millor pa del món, IRTA reafirma el seu compromís d’acostar la recerca agroalimentària a la societat i contribuir a formar noves generacions més conscients i respectuoses amb el medi ambient.

PUBLICAT EL

06/05/2025

Subscriu-te a la Newsletter IRTA

L'actualitat de la nostra recerca i les properes jornades i cursos, directament al teu e-mail

This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.