
El responsable del programa d’Aqüicultura, Enric Gisbert, ha rebut el Premi CIM 2025 del Centre de Recerca Marina (CIM) de la Universitat de Vigo, en reconeixement a la seva trajectòria científica i a la seva contribució a l’impuls d’una aqüicultura sostenible, responsable i respectuosa amb el benestar dels peixos.
El guardó es va lliurar durant la III Assemblea Anual del CIMentos, una trobada que reuneix més d’un centenar d’investigadors i que s’ha consolidat com un espai de cooperació i transferència de coneixement en l’àmbit de les ciències marines.
En rebre el premi, Enric Gisbert va subratllar “la importància de la recerca interdisciplinària i la cooperació internacional per fer front als reptes globals del sector”, com la sostenibilitat dels sistemes de producció, l’impacte del canvi climàtic o el benestar dels animals. També va destacar el paper estratègic de la ciència marina europea per avançar cap a models alimentaris més sostenibles.
Amb més de 25 anys de trajectòria en recerca, Gisbert és un referent internacional en fisiologia, nutrició i benestar de peixos d’aqüicultura, i lidera un equip que col·labora amb universitats i centres de recerca d’arreu del món. La seva tasca ha contribuït a millorar les pràctiques productives i la gestió sanitària dels sistemes d’aqüicultura, tot reforçant la posició de l’IRTA com a centre capdavanter en innovació agroalimentària a Europa.
El premi, simbolitzat amb un far de les Illes Cíes, representa el reconeixement del CIM a la seva tasca com a “far d’inspiració en la recerca marina europea”.