El 6 de març, Agustí Romero, investigador del programa Fructicultura expert en olivicultura i elaiotècnia, i Montserrat Jiménez, tècnica d’aquest mateix programa, van impartir un curs introductori sobre els usos dels olis d’alta qualitat a sala i a cuina al personal del restaurant El Celler de Can Roca. La finalitat de la formació era explicar les idees bàsiques a tenir en compte a l’hora d’escollir els olis per a restaurants d’alta categoria tant a la sala, on la informació i les característiques sensorials són factors indispensables a tenir en compte, com a la cuina, on les prestacions tecnològiques i el sabor final de l’aliment són la prioritat. El personal d’El Celler de Can Roca va poder preguntar tot allò que li interessava i va mostrar les seves inquietuds a l’hora de triar un oli per a les diferents activitats del restaurant. Per altra banda, Romero i Jiménez també van parlar de l’estratègia de l’equip d’olivicultura de l’IRTA per tipificar olis d’alta gamma a la cuina. Aquesta iniciativa ha estat un curs introductori que podria donar lloc a sessions posteriors més especialitzades.
Durant la sessió, es va passar una enquesta als participants sobre els criteris de compra i utilització d’olis vegetals a la cuina i a la sala del restaurant que es distribuirà també per tot el sector HORECA de Catalunya, i que permetrà fer una primera radiografia sobre el sector per als operadors d’olis catalans.