Amb motiu del Dia Mundial dels Oceans, el Centro de Investigación Mariña (CIM) de la Universitat de Vigo ha anunciat la concessió del premi CIM a l'investigador Enric Gisbert, responsable del programa Aqüicultura de l'IRTA al centre de la Ràpita (Tarragona).
Amb aquest guardó, s'ha volgut reconèixer les aportacions de Gisbert a l'aqüicultura sostenible, especialment en l'estudi de l'alimentació i la nutrició de peixos de cultiu i el seu efecte sobre la condició i la salut general dels animals. "Les contribucions del doctor Gisbert són una font d'inspiració per al nostre personal investigador. El seu lideratge, capacitat d'innovació i vocació de transferència constitueixen un model on mirar-se", destaca Daniel Rey, director del CIM, en relació amb la distinció que reconeix la trajectòria d'un referent internacional en la investigació aqüícola.
Per la seva part, el propi Gisbert reconeix que "representa una gran alegria, ja que quan decideixes dedicar la teva vida a la recerca, mai no pots imaginar que la teva feina arribarà a ser reconeguda a nivell nacional. Aquests premis serveixen per mirar enrere i recordar totes aquelles persones que, d'una manera o altra, han influït científicament al llarg d'aquest camí i que, sense elles, potser avui no seria on soc".
El lliurament del premi tindrà lloc en el marc de la III Assemblea anual CIMentos, que se celebrarà a Vigo el 23 d'octubre del 2025.
Després d'un periple internacional postdoctoral a la Universitat de California Davis i a l'Ifremer de Brest, es va incorporar a l'IRTA el 2004 gràcies a un contracte Ramon i Cajal. Allà lidera un grup de recerca centrat en la nutrició de peixos i el seu impacte en la salut i la condició de l'animal, així com en el desenvolupament de dietes funcionals en estreta col·laboració amb el sector aqüícola. La seva línia de treball també se centra a comprendre com les condicions de cultiu i alimentació de les larves influeixen en el desenvolupament de l'organisme i, en particular dels sistemes digestiu i esquelètic, amb l'objectiu de millorar la qualitat de les larves en aqüicultura i promoure la sostenibilitat i eficàcia de la seva producció.
Enric Gisbert és membre del Grup d'Especialistes en Nutrició i Alimentació i del Grup d'Especialistes en Larvicultura de la Societat Mundial d'Aqüicultura (WAS). També és editor associat de les revistes científiques Frontiers in Physiology i Fish Physiology and Biochemistry, entre d'altres. Amb més de 240 publicacions científiques i un índex H de 44, l'investigador de l'IRTA s'ha convertit en tot un referent en l'àmbit de l'aqüicultura internacional.