Desplegar menú lateral
24/03/2022

L’investigador de l’IRTA-CReSA Joaquim Segalés rep el Premi VETS a la Recerca

L'Investigador de l'IRTA-CReSA a la gala dels Premis VETS.
L’Investigador de l’IRTA-CReSA a la gala dels Premis VETS (foto: COVB)

Atorgats pel Col·legi Oficial de Veterinaris de Barcelona, els guardons volen donar visibilitat i reconeixement a la veterinària i als seus professionals

El dia 22 de març es va celebrar la segona edició dels Premis VETS 2021, impulsats pel Col·legi Oficial de Veterinaris de Barcelona (COVB) amb l’objectiu de valorar el paper de la veterinària i donar visibilitat i reconeixement als professionals del sector. El premi en la categoria de Recerca va ser per a Joaquim Segalés, catedràtic de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) i investigador en sanitat animal a l’IRTA-CReSA. L’acte va tenir lloc a l’auditori AXA de Barcelona, el va inaugurar Carmen Cabezas, secretària de Salut Pública del Departament de Salut de la Generalitat, i el va cloure Teresa Jordà, consellera d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural de la Generalitat i presidenta de l’IRTA. La periodista Xantal Llavina va ser l’encarregada de presentar-lo.

Guardonats dels Premis VETS 2021.
Guardonats dels Premis VETS 2021. (foto: COVB)

El premi a Joaquim Segalés és un reconeixement a la seva investigació en les malalties i la patologia porcines. L’investigador de l’IRTA-CReSA va començar a treballar el 2014 amb coronavirus zoonòtics, la qual cosa li va permetre continuar investigant amb el SARS-CoV-2 des de principis de 2020. Forma part del Comitè Científic Assessor de la COVID-19 del Departament de Salut i també del grup de treball internacional sobre models animals de COVID-19 de l’Organització Mundial de la Salut (OMS).

A banda del premi VETS a la Recerca, se’n van repartir molts més. El premi Honorífic del COVD se’l va emportar Antonio Prats esteve, un dels primers clínics de petits animals de Barcelona; Teresa Rigau i Mas, que és la primera dona veterinària en treballar amb vaquí i porcí a Osona, va rebre el premi a la Trajectòria Professional; Laboratoris HIPRA va aconseguir el premi OneHealth; el premi a la Millor Clínica Veterinària va ser per a la Fundació Hospital Clínic Veterinari de la UAB; Agustí Camprodon Ylla, veterinari pioner de la producció porcina, va rebre el premi a la Producció Ramadera, i el remi a la Seguretat Alimentària se’l va emportar l’Associació de Veterinaris i Higienistes de Catalunya. En la categoria Protecció Animal,  va premiar-se l’Associació d’Animalistes sense Fronteres de Cornellà; els ajuntaments de Terrassa i Sabadell van ser guardonats amb el premi a la Iniciativa Pública i, finalment, el premi Ajuda i Assistència va ser per a Francesc Closa Sebastià pel seu treball amb el Grup d’Emergència Veterinàries del Cos de Bombers de la Generalitat de Catalunya.