Desplegar menú lateral
18/11/2022

El Congrés dels Diputats es fa ressò de la transcendència del One Health amb la participació de Natalia Majó

Natalia Majò, cap del programa de Sanitat Animal, a la dreta

Experts de diverses disciplines i representants polítics han analitzat els reptes de futur

Ha estat durant l’esdeveniment organitzat per MSD i la Plataforma One Health ‘Redimensionant l’àmbit de la salut pública a través d’una visió multidisciplinària i estratègica’, que ha tingut lloc al Congrés dels Diputats

Natalia Majó, cap del programa Sanitat animal de l’IRTA, ha participat a l’esdeveniment «One Health – Redimensionant l’àmbit de la salut pública a través d’una visió multidisciplinària i estratègica», celebrat dimecres 16 de novembre al Congrés dels Diputats.

En paraules de Natàlia Majó a l’esdeveniment: «Des de la comunitat científica hem de generar coneixement i evidències científiques que demostrin els avantatges de l’enfocament One Health en la resolució de problemes globals. Actualment hi ha dos grans reptes que requeriran un enfocament One Health. El primer és la necessitat d’alimentar 8.000 milions de persones amb aliments segurs i saludables de manera sostenible. El segon és la necessitat de detectar de manera ràpida i eficaç els microorganismes que poden causar una nova pandèmia i que molt possiblement s’originaran en un reservori animal.»

A la jornada, organitzada per MSD i la Plataforma One Health, també s’ha presentat el documental «Passejos amb ciència One Health. Un Món, una Salut» que promou la necessitat de fer un abordatge integral i coordinat de la salut de persones, animals i medi ambient.

La trobada va comptar també amb l’assistència d’experts científics de diverses disciplines, com Pedro Cabrera, president de l’Aliança Mèdica contra el Canvi Climàtic del Consell General de Col·legis Mèdics; i Fernando Valladares, doctor en Ciència Biològiques per la Universitat Complutense de Madrid; i representants polítics del Congrés dels Diputats com a Rosa Romero, presidenta de la Comissió de Sanitat; Carmen Andrés, portaveu sanitària adjunta del Grup Parlamentari Socialista; Elvira Velasco, portaveu sanitària del Grup Parlamentari Popular; i Xavier Eritja, portaveu sanitari del Grup Parlamentari Esquerra Republicana.

Com va indicar Maite Martín, presidenta de la Plataforma One Health: «La pandèmia de la COVID-19, l’increment de mortalitat per les ones intenses de calor que hem viscut o els problemes de salut derivats de les sequeres posen de manifest que resulta insuficient abordar els reptes en salut des d’una perspectiva exclusivament sanitària, tal com hem aplicat».

En aquest enllaç podeu recuperar la jornada.