Desplegar menú lateral
01/10/2020

Cromoguia VEGIVALUE: una guia per valoritzar els subproductes de fruites i hortalisses

Com a part dels resultats del projecte demostratiu VEGIVALUE, l’IRTA publica la Cromoguia VEGIVALUE, amb què voem aportar al sector primari algunes possibles solucions per valoritzar possibles excedents. La guia es presenta d’una forma molt visual i estructurada, seguint una gamma de colors que fan referència a diversos cultius vegetals amb diferents continguts en nutrients.

La podeu veure i/o descarregar aquí:
Cromoguia VEGIVALUE

Un 50% de les fruites i hortalisses produïdes no arriben a ser consumides. Una part d’aquesta pèrdua té lloc durant el seu processament, quan, a banda del producte principal, es generen el que anomenem subproductes o coproductes, altres substàncies derivades que sovint acaben a la brossa com a part del malbaratament alimentari. Molts d’aquests subproductes, però, es podrien reaprofitar i valoritzar amb la tecnologia i el coneixement adequat, el que equivaldria a una producció més rendible i sostenible.

VEGIVALUE

El projecte VEGIVALUE ha finalitzat recentment el seu recorregut, després d’iniciar-se el 2018. És un projecte liderat pel programa de Postcollita i la unitat de Vigilància Tecnològica de l’IRTA, i té com a objectiu trobar estratègies innovadores que permetin valoritzar més els subproductes de la fruita i les hortalisses.

«VEGIVALUE: Valorització dels coproductes i excedents hortofructícoles i subproductes de la indústria de transformació de vegetals per a l’obtenció de nous ingredients i aliments saludables i innovadors» ha rebut finançament a través de l’operació 01.02.1 de cooperació per a la innovació del PDR 2014-2020.