VEGIVALUE: Valorització dels coproductes i excedents hortofructícoles i subproductes de la indústria de transformació de vegetals per la obtenció de nous ingredients i aliments saludables i innovadors
Investigador principal:
Entitats finançadores:
L’objectiu general d’aquesta proposta és la de transferir als productors agrícoles i tècnics/encarregats de les industries agroalimentàries els coneixements i rutes d’actuació sobre els coproductes i excedents que generen les explotacions hortofructícoles, així com en els subproductes de les indústries de transformació de vegetals, per tal de valoritzar i potenciar el procés de canvi de model productiu cap a una econòmia més diversificada i sostenible, (economia circular) com una via de desenvolupament alternativa que pugui generar noves oportunitats de negoci i treball.
Resultats:
Cromoguia VEGIVALUE
Amb aquesta guia pretenem de forma molt visual i esquemàtica exposar algunes possibles solucions per valoritzar possibles excedents al sector primari i aquells coproductes o parts no comercials dels cultius i posar-los en valor.
Aquesta guia, finançada a través de l’Operació 01.02.01 del PDR de Catalunya 2014-2020, ha estat elaborada pel grup de Fruites i Hortalisses Processades amb el suport de la Unitat de Vigilància Tecnològica i Intel·ligència Competitiva de l’IRTA.
Podeu accedir-hi des d’aquí: veure/descarregar la Cromoguia VEGIVALUE