Desplegar menú lateral
30/09/2019

Arrenca el projecte GENE-SWitCH: millora de la selecció genòmica en porc i pollastre mitjançant informació funcional

Els dies 10 i 11 de setembre es va realitzar el Kick-off Meeting del projecte europeu H2020 GENE-SWitCH: The regulatory GENomE of SWine and CHicken: functional annotation during development a Paris. Va iniciar-se oficialment l’1 de juliol de 2019, i tindrà una durada de 4 anys.

El projecte consta d’onze organitzacions participants de 8 països diferents (França, Regne Unit, Alemanya, Suècia, Itàlia, Països Baixos, Bèlgica i Espanya). Des de el IRTA hi participa el Programa de Genètica i Millora Animal. L’objectiu del projecte és caracteritzar els elements funcionals del genoma de dos especies monogàstriques rellevants per a la producció animal com són el porc i el pollastre, per tal de millorar l’eficàcia de la selecció genòmica de caràcters de rellevància econòmica per als sectors porcí i avícola.

El Programa de Genètica i Millora Animal participa en la generació de dades d’expressió per tal de localitzar regions del genoma i variants genètiques implicades en la regulació d’aquests fenotips i la utilització d’aquests resultats per tal de validar els models de predicció genòmica prèviament desenvolupats amb les dades d’anotació funcional.