Rebem la visita del Consell Assessor Científic (SAB) per fer balanç dels objectius assolits i explorar les pròximes línies d’acció

COMPARTEIX

ETIQUETES

L’IRTA (Institut de Recerca i Tecnologies Agroalimentàries) ha rebut el 13 i 14 de novembre de 2025 la visita del seu Consell Assessor Científic (SAB), en una trobada per revisar els avenços científics de l’institut i definir línies estratègiques de futur.

El SAB és un òrgan format per experts externs a l’IRTA, seleccionats pel seu prestigi internacional i capacitat de visió estratègica. La trobada ha reunit la direcció general de l’IRTA, la direcció de desenvolupament de la recerca i la innovació i l’equip de direcció científica per abordar els reptes futurs de l’Institut en el marc del Pla Estratègic 2024-2027.

La jornada de dijous va començar amb una presentació de les activitats científiques de l’IRTA durant el 2025, a càrrec del director científic de l’IRTA, Jordi Garcia-Mas. A continuació, es va obrir un primer bloc de discussió sobre propostes de futur, centrades en edició genètica, a càrrec de Jordi Garcia, IRTA Pirineus, a càrrec de Coordinadora de l’Àrea d’Indústries Alimentàries, Sara Bover, i la coordinadora de l’Àrea Animal, i Horticultura, a càrrec del coordinador de l’Àrea Vegetal, Jordi Riudavets.

Després, es va fer una sessió de debat sobre les oportunitats vinculades als crèdits de carboni, conduïda pel director general de l’IRTA, Josep Usall, qui també va presentar la recerca de l’IRTA en viticultura.

Aquest divendres, Jordi Garcia ha exposat un seguiment del Pla Estratègic, les accions dutes a terme i els assistents han parlat sobre el full de ruta que ha de seguir l’IRTA en els pròxims anys. La jornada ha conclòs a càrrec de Maria Devant amb una presentació sobre els avenços en recerca porcina.

PUBLICAT EL

14/11/2025

Personal relacionat

  • Bover Cid, Sara

    Microbiologia predictiva i avaluació del risc / Cap del programa Funcionalitat i seguretat alimentàries / Cap del programa Qualitat i tecnologia alimentàries / Coordinadora de l’Àrea d’Indústries Alimentàries

Subscriu-te a la Newsletter IRTA

L'actualitat de la nostra recerca i les properes jornades i cursos, directament al teu e-mail