Mercè Rovira rep el Premi Científic DOP Avellana

COMPARTEIX

ETIQUETES

Mercè Rovira (esquerra) recull el premi i agraeix el reconeixement

La investigadora de l'IRTA ha rebut aquest reconeixement durant la 1a Festa de l'Avellana, celebrada a Reus

La investigadora de l'IRTA Mercè Rovira ha rebut el Premi Científic DOP Avellana de Reus en l'apartat Científic com a reconeixement a la seva carrera. Els premis, que, que distingeixen les persones i les empreses que contribueixen a difondre i divulgar el sector de l'avellana en tots els seus àmbits, van lliurar-se durant la 1a Festa de l'Avellana, que es va celebrar als jardins de l'estació enològica de Reus el 15 d'octubre.

Doctora en Biologia i experta en fruita seca al centre IRTA Mas Bové (a El Morell, Tarragona) Rovira participa, des de fa més de tres dècades, en diversos treballs sobre l'avellaner a nivell estatal. Durant la recollida del premi, va destacar la seva voluntat i la de l'IRTA d'arribar al sector de l'avellana i de transferir el coneixement científic als productors: «com ja sabeu, a l’IRTA, la Institució a la qual pertanyo, fem investigació, i sempre hem intentat que aquesta investigació serveixi al sector, sempre l’hem tingut present».

El lliurament de premis a professionals de diversos àmbits relacionats amb l'avellana va ser conduït pel periodista Xavier Graset. La resta de premiats són: en l'àmbit de Comunicació, Josep Baiges, periodista reusenc i actualment Secretari General de la Cambra de Comerç de Reus; el Premi a l’Empresa i Innovació, per a Gelats i Torrons Xixona Antonio Plá Ferrándiz de Reus, per elaborar orxata d'avellana, gelat d'avellana o rocs de tres xocolates d'avellana; el Premi de Turisme i Gastronomia, per al restaurant Museu del Vermut, de cuina mediterrània i que des de fa vuit anys aposta per les avellanes. La Menció Honorífica va ser per a Pere Guinovart, pagès, coordinador territorial de la Unió de Pagesos al Camp de Tarragona i president de la DOP Avellana de Reus durant tres mandats.

Els Premis DOP Avellana de Reus han coincidit amb la primera Festa de l'Avellana. Aquest esdeveniment ha nascut enguany com un espai per promocionar l'avellana i donar-li reconeixement. Durant tot el dia la jornada va haver-hi tallers infantils, showcookings, música, elements festius relacionats amb l'avellana, un tast de vins i una parada amb productes elaborats amb avellana.

PUBLICAT EL

17/10/2022

Subscriu-te a la Newsletter IRTA

L'actualitat de la nostra recerca i les properes jornades i cursos, directament al teu e-mail

This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.