PROJECTE

DURAVI – Millora de la qualitat i de la vida útil comercial de la carn de pollastre amb dietes enriquides amb compostos antioxidants

  • Data d'inici: 01/07/2024

  • Data fi: 05/05/2026

  • Acrònim: GO DURAVI

TIPUS PROJECTE

  • Grups operatius

COMPARTEIX

L’Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries (IRTA) com a centre tecnològic juntament amb NUTREX PINSOS S.L., GRANJAS ECOLOGICAS S.L. i ALIMENTBARNA S.L. com a empreses beneficiàries, i GEDPRO com a coordinador del Grup Operatiu, estan treballant en el projecte de grup operatiu DURAVI.

La conversió de recursos alimentaris i hídrics en carn d’au, malgrat la seva gran eficiència, genera un impacte ambiental significatiu. Per aquest motiu, és essencial minimitzar el malbaratament d’aquests productes. Augmentar la durabilitat dels derivats carnis de pollastre representaria un avantatge important per a la sostenibilitat global del sistema productiu, tant econòmicament com ambiental. A més, una vida útil més llarga del producte aportaria un major valor afegit a la cadena productiva, millorant la competitivitat de les empreses del sector.

L’objectiu principal del projecte és millorar la qualitat i la durabilitat de la carn de pollastre mitjançant dietes enriquides amb antioxidants, tant en producció ecològica com convencional. Aquesta estratègia permetrà reduir el malbaratament alimentari, disminuir l’impacte mediambiental i incrementar el valor afegit de la cadena productiva.


 

Actuació del Pla estratègic de la PAC 2023-2027 cofinançada per:

This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.