• PROGRAMA

    Producció de remugants

  • PROGRAMA

    Producció de remugants

  • PROGRAMA

    Producció de remugants

  • PROGRAMA

    Producció de remugants

  • PROGRAMA

    Producció de remugants

El programa de producció de remugants té com a objectiu acompanyar al sector de boví de llet i de carn en la incorporació d’estratègies basades en la recerca per a produir llet i carn de forma sostenible.

Cap de programa

COMPARTEIX

  • Reducció d’ús d’antibiòtics

    Un dels grans reptes dels propers anys és treballar en enfortir i millorar la relació entre el sector de producció lletera i el sector de producció de carn, dins d’aquest marc és molt important tota recerca que es du a terme per millorar la vitalitat del vedell nascut en les granges lleteres i engreixat posteriorment en les granges per produir carn. El maneig i la nutrició al voltant del deslletament dels vedells, la reducció de l’ús d’antibiòtics, la identificació de nous marcadors de l’estat nutricional i de salut dels animals, i la regulació del metabolisme dels remugants durant els períodes d’estrès com són el transport i la barreja d’animals són punts crítics en aquest àmbit.

    Dins del repte de reduir l’ús d’antibiòtics es treballa en el desenvolupament de noves proteïnes recombinants amb acció antimicrobiana com a alternatives als antibiòtics, així com en el desenvolupament de noves molècules immunomoduladores i en l’aïllament i identificació de nous agents probiòtics/prebiòtics, així com l’ús de calostre o llet de transició per prevenir malalties i millorar la immunitat intestinal.

  • Reducció de l’impacte ambiental

    En el marc de la reducció de l’impacte mediambiental en vaques lleteres, el programa també està treballant en estratègies nutricionals com l’alimentació de precisió, l’ús de dietes que ajudin a reduir l’impacte ambiental de l’activitat ramadera, o l’avaluació de diferents additius alimentaris que millorin el rendiment. En aquest context s’està treballant en el desenvolupament de nous enzims per millorar la digestibilitat i eficiència alimentària. El programa també col·labora amb altres grups de recerca de l’IRTA com ara el de cultius extensius, interaccionant amb la producció farratgera i la fertilització dels camps amb diferents fraccions dels purins dels bovins, o bé amb el grup de sostenibillitat en biosistemes pel tractament de les dejeccions ramaderes o l’anàlisi del cicle de vida en les diferents estratègies de nutrició i maneig proposades. I en el cas del boví de carn s’està treballant en noves estratègies alimentaries i de maneig per a reduir les emissions de metà, així com en l’optimització de l’ús de l’aigua de beguda per a reduir la petjada hídrica dels vedells d’engreix.

This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.