• PROGRAMA

    Postcollita

  • PROGRAMA

    Postcollita

  • PROGRAMA

    Postcollita

  • PROGRAMA

    Postcollita

  • PROGRAMA

    Postcollita

El nostre objectiu és millorar la qualitat de les fruites i hortalisses fresques i processades al llarg de tota la cadena de valor, facilitant una producció sostenible i minimitzant les pèrdues i el malbaratament alimentari. El programa està constituït per tres grups de recerca i un servei tècnic. 

Els tres grups engloben tots els aspectes de l’estudi i la millora de la postcollita de fruites i hortalisses, des de la collita fins al consumidor, incloent-hi les disciplines de la fisiologia i tecnologia, la patologia i el processat.

El servei tècnic assessora una gran part de les centrals fructícoles de la zona i d’altres zones de Catalunya, i fa de pont entre el sector i el personal investigador, col·laborant en la formació i transferència dels avenços científics relacionats amb la millora de la postcollita de la fruita.  

Cap de programa

Centres on treballa el programa

COMPARTEIX

  • Fisiologia i tecnologia

    • Estudiem la fisiologia de la fruita sota condicions d’estrès abiòtic
    • Utilitzem la regulació metabòlica i molecular de la maduració i senescència del fruit
    • Definim estratègies sostenibles per controlar les fisiopaties i preservar la qualitat de la fruita en postcollita
    • Estudiem compostos volàtils com a marcadors predictius de l’estrès i com a eines per a la revalorització de fruites i hortalisses
    • Avaluem la qualitat sensorial de fruites i hortalisses mitjançant panels entrenats i panels de consumidors
  • Patologia 

    • Estudiem l’epidemiologia de les malalties fúngiques, establertes i emergents
    • Estudiem els mecanismes de defensa de la fruita i els factors de virulència dels fongs
    • Estudiem el microbioma i el seu efecte en el comportament postcollita de la fruita
    • Desenvolupem estratègies de control alternatives als fungicides químics de síntesi: físiques, químiques de baix risc, de control biològic i recobriments
    • Optimitzem estratègies de control: moment d’aplicació, eficàcia i mode d’acció del producte i aplicació de les pràctiques culturals
    • Utilitzem la domesticació de microorganismes per a ús industrial: agents de biocontrol, estimuladors del creixement, etc.
  • Fruites i hortalisses processades

    • Utilitzem tecnologies innovadores per processar fruites i hortalisses
    • Estudiem fonts alternatives de proteïna
    • Desenvolupem productes alimentaris innovadors
    • Valoritzem co-productes i subproductes de la indústria agroalimentària
    • Avaluem la seguretat microbiològica de fruites i hortalisses fresques i processades
    • Estudiem la qualitat i la seguretat de l’aigua en el maneig postcollita i en operacions de processat
    • Estudiem l’efecte del maneig postcollita, de les tecnologies de processat i de la conservació en la supervivència  dels patògens de transmissió alimentària

Personal investigador

Personal investigador en formació

Personal tècnic

This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.