Presentació del conte de ‘La Rita i el millor pa del món’ a l’Institut d’Estudis Catalans en el marc de les jornades de l’ACCA

COMPARTEIX

El passat dimarts 27 de maig, es va presentar el conte ‘La Rita i el millor pa del món’ a l’Institut d’Estudis Catalans, durant la jornada formativa organitzada per l’Associació Catalana de Ciències de l’Alimentació (ACCA) sota el títol ‘Dietoteràpia en situacions clíniques habituals’.

La jornada es va centrar en el paper de l’alimentació en diferents contextos de salut, com el trastorn de l’espectre autista (TEA), la disfàgia, la intolerància a la histamina i l’epilèpsia refractària. Diversos investigadors i professionals de centres hospitalaris i d’investigació de Catalunya van oferir ponències sobre les relacions entre alimentació i salut en aquests àmbits, i van participar en una taula rodona final que va fomentar l’intercanvi de coneixements. La sessió es va obrir amb una intervenció especial dedicada als 80 anys de la FAO.

La jornada va concloure amb la presentació del conte La Rita i el millor pa del món a càrrec de Ariadna Ferrer, comunicadora i divulgadora científica de l’IRTA, i Anna Baquero, il·lustradora del llibre. Ambdues van explicar el procés creatiu i les accions de comunicació desenvolupades al voltant d’aquesta iniciativa de divulgació científica i sensibilització adreçada al públic infantil.

El projecte forma part dels programes AgriRegenCat i AgriCarboniCat, d’Agricultura Regenerativa impulsats per l’IRTA i finançats pels Fons Climàtics de la Generalitat de Catalunya, amb l’objectiu d’impulsar models agrícoles més sostenibles, millorar la salut del sòl i promoure una alimentació segura, saludable i de proximitat.

PUBLICAT EL

02/06/2025

Subscriu-te a la Newsletter IRTA

L'actualitat de la nostra recerca i les properes jornades i cursos, directament al teu e-mail

This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.