Parlem sobre el trencament industrial al Fòrum de Debat de la Indústria de l’Ametlla Espanyola

COMPARTEIX

Una de les ponències va ser la presentació dels resultats del Grup Operatiu QUALINUT

L'11 d'abril es va celebrar el VI Fòrum de Debat de la Indústria de l'Ametlla Espanyola, organitzat per l'Associació Nacional de Descascaradores d'Ametlla (Descalmendra). En aquest acte van participar-hi productors, industrials, comercialitzadors i centres de recerca del sector de l'ametlla, i va comptar amb una assistència de més de 200 participants.

Leontina Lipan, investigadora de l'IRTA i la Universitat Miguel Hernández d'Elx, va presentar els resultats del primer estudi sobre un dels problemes més importants actualment per a la producció d'ametlla a Espanya: el trencament industrial d'ametlles de gra i la influència que poden tenir en aquest sentit diferents factors agronòmics. Aquesta investigació va ser possible gràcies al Grup Operatiu QUALINUT, la funció del qual és l'anàlisi i la millora dels processos de transformació de l'ametlla. Aquest grup està format per les empreses Almendras Martí, Crisolar y Unió Nuts i està coordinat des de l'IRTA.

D'altra banda, l'investigador de l'IRTA Agustí Romero va participar també a la taula de debat del bloc d'indústries, juntament amb la Dra. María José Rubio, del Centre de Recerca i Tecnologia Agroalimentària d'Aragó (CITA) i els industrials Diego Ráfales (Frutos Seco Ràfals), José Manuel Martínez (Ametlles d'Andalusia) i Miguel Utrera (Ametlles Utrera). En aquesta taula van poder debatre sobre la problemàtica des de les perspectives científica i industrial, i entendre les necessitats del sector actualment.

Projecte finançat a través de l'Operació 16.01.01 (Cooperació per a la innovació) a través del Programa de desenvolupament rural de Catalunya 2014-2022.

PUBLICAT EL

19/04/2024

Subscriu-te a la Newsletter IRTA

L'actualitat de la nostra recerca i les properes jornades i cursos, directament al teu e-mail

This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.