Girona acull un debat sobre proteïnes alternatives i sobirania alimentària

L'acte es fa en el marc del PECT "Girona, sistema alimentari sostenible"

El 19 de gener la Casa de Cultura de Girona va acollir el debat "Què menjarem demà? Proteïnes alternatives i sobirania alimentària", en el marc del Projecte d'Especialització i Competitivitat Territorial (PECT) "Girona, sistema alimentari sostenible".

Massimo Castellari, investigador del programa Funcionalitat i seguretat alimentàries de l'IRTA i Joan Tibau, investigador Emèrit i delegat institucional de l'Institut a les comarques de Girona, van ser presents en aquest debat com a participant i moderador, respectivament.

La diputada delegada de Programes Europeus, Montserrat Mindan, va ser l’encarregada de donar la benvinguda a la trentena de persones present a la Sala A de la Casa de Cultura i de donar pas a Massimo Castellari per que expliqués què són les proteïnes alternatives i quines fonts n'hi ha actualment al món alimentari.

D'altra banda, Victoria Castells (cap de Servei de Planificació, Auditoria i Avaluació del Risc de Seguretat Alimentaria a l’ACSA), va presentar un estudi comparatiu entre els valors nutricionals de productes carnis i productes “plant based” i Dolors Borau, (dietista, nutricionista i divulgadora), va explicar què són les proteïnes i per què les necessitem. Finalment en Jaume Planella (Responsable de R+D de Noel Alimentaria) va exposar el cas pràctic de com una industria inicialment càrnica fa un canvi important per adaptar-se a les noves necessitats dels consumidors.

Desprès de les diferents exposicions, el públic present a la sala va poder expressar les seves inquietuds, dubtes i opinions.

PUBLICAT EL

27/01/2023

Subscriu-te a la Newsletter IRTA

L'actualitat de la nostra recerca i les properes jornades i cursos, directament al teu e-mail