El 19 de gener la Casa de Cultura de Girona va acollir el debat "Què menjarem demà? Proteïnes alternatives i sobirania alimentària", en el marc del Projecte d'Especialització i Competitivitat Territorial (PECT) "Girona, sistema alimentari sostenible".
Massimo Castellari, investigador del programa Funcionalitat i seguretat alimentàries de l'IRTA i Joan Tibau, investigador Emèrit i delegat institucional de l'Institut a les comarques de Girona, van ser presents en aquest debat com a participant i moderador, respectivament.
La diputada delegada de Programes Europeus, Montserrat Mindan, va ser l’encarregada de donar la benvinguda a la trentena de persones present a la Sala A de la Casa de Cultura i de donar pas a Massimo Castellari per que expliqués què són les proteïnes alternatives i quines fonts n'hi ha actualment al món alimentari.
D'altra banda, Victoria Castells (cap de Servei de Planificació, Auditoria i Avaluació del Risc de Seguretat Alimentaria a l’ACSA), va presentar un estudi comparatiu entre els valors nutricionals de productes carnis i productes “plant based” i Dolors Borau, (dietista, nutricionista i divulgadora), va explicar què són les proteïnes i per què les necessitem. Finalment en Jaume Planella (Responsable de R+D de Noel Alimentaria) va exposar el cas pràctic de com una industria inicialment càrnica fa un canvi important per adaptar-se a les noves necessitats dels consumidors.
Desprès de les diferents exposicions, el públic present a la sala va poder expressar les seves inquietuds, dubtes i opinions.