Ens reunim amb el sector porcí per treballar junts en els seus reptes de present i de futur

A l’IRTA (Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries) veiem la complexitat del moment actual com una gran oportunitat que l’economia i el medi ambient es donin la mà, i que la recerca i la innovació avancin amb aliances entre tots els qui construïm els sistemes alimentaris. És per això que, aprofitant que la gala dels premis Porc d’Or reuneix centenars de professionals del sector porcí aquest divendres a Lleida, al matí hem organitzat una trobada prèvia entre els nostres investigadors i mig centenar de representants de les empreses d’aquest àmbit per compartir reptes i necessitats.

“A l’IRTA volem potenciar el treball transversal i situar les necessitats del sector porcí al centre de la ciència i la innovació que duen a terme desenes de professionals dels nostres diversos programes de recerca”, ha subratllat Carles Vilalta, investigador del programa de Sanitat Animal de l’IRTA-CReSA i coordinador de la reunió.

De fet, aquesta trobada és el punt de partida d’una nova iniciativa que és estratègia per a nosaltres: generar un diàleg constant i estructurat amb el sector porcí i amb les administracions per afrontar conjuntament desafiaments com el canvi climàtic, la salut i el benestar animal, i la sostenibilitat econòmica, però també ambiental i social, de les empreses agroalimentàries.

Precisament, la voluntat de l’IRTA és que els professionals del sector participin en el projecte constructiu de la nova granja pilot de porcí per a la innovació orientada a la sostenibilitat i a la nutrició, el benestar i el maneig dels animals. La nova granja es començarà a edificar a Mas Bové l’any 2027, tal com va anunciar el director general, Josep Usall, durant la recent visita del president de la Generalitat, Salvador Illa, a la nostra seu corporativa.

PUBLICAT EL

24/10/2025

Personal relacionat

Subscriu-te a la Newsletter IRTA

L'actualitat de la nostra recerca i les properes jornades i cursos, directament al teu e-mail