Desplegar menú lateral
13/04/2022

Una delegació del govern de la Baixa Saxònia visita l’IRTA

Josep Usall, acompanyat per la delegació del govern de la Baixa Saxònia (foto: IRTA)

Van conèixer de primera mà l’Institut, el seu funcionament i les instal·lacions, així com la recerca que s’hi desenvolupa, i més específicament la recerca en els àmbits de la gestió de les dejeccions ramaderes i les resistències als antimicrobians

El 8 d’abril, una delegació del govern de la Baixa Saxònia encapçalada per Barbara Otte-Kinast, consellera d’Alimentació, Agricultura i Protecció del Consumidor, va ser rebuda pel director general d’IRTA, Josep Usall, en una visita institucional adreçada a conèixer el centre de recerca i els àmbits en què treballa. La visita es va complementar amb les intervencions de Francesc X. Prenafeta, investigador  del programa Sostenibilitat en biosistemes, que els va explicar les activitats que duen a terme en l’àmbit de la valorització de les dejeccions ramaderes, «una oportunitat estratègica per a la sostenibilitat del sector agrari per al segle XX», segons l’investigador. Per una altra part, la investigadora en Sanitat Animal Virginia Aragón va exposar com influeix la reducció de l’ús d’antimicrobians en producció animal.

Francesc X. Prenafeta mostra als visitants el laboratori del programa Sostenibilitat en biosistemes (foto: IRTA)

Tot seguit, els van mostrar diverses instal·lacions de l’IRTA, com el laboratori del programa Sostenibilitat en biosistemes o la planta pilot de depuració d’aigua amb microalgues del projecte Life SPOT.

Prenafeta és el coordinador de la iniciativa científica estratègica «Bioeconomia», mentre que Aragón és la coordinadora de la iniciativa estratègica «Disminuir l’ús d’antimicrobians en la producció animal», previstes dins del Pla estratègic 2020-2023 de l’IRTA.