Desplegar menú lateral
03/11/2021

Trobada institucional de l’IRTA amb les autoritats del Camp de Tarragona

Foto de família d’esquerra a dreta: Sr. Àngel Xifré, Sr. Joaquim Brufau,  Sra. Mireia Molins, Sra. Maria Flaguera, Sr. Carles Solé, Sr. Josep Usall, Sr. Conrad Casas, Sra. Rosa Rovira, Sr. Oscar Sánchez, Sr. Jaume Batista, Sra. Rosa Cubel i Sr. Daniel Rubio. Font: IRTA (CC BY-NC 4.0)

L’acte es va celebrar el passat 29 d’octubre al centre IRTA de Mas Bové (El Morell)

Hi van assistir representants de diversos organismes del Camp de Tarragona per compartir amb l’IRTA inquietuds i necessitats de recerca i innovació en l’àmbit agroalimentari al seu territori

La setmana passada el centre de l’IRTA de Mas Bové va acollir la Taula institucional dedicada al Camp de Tarragona, un acte que s’havia programat pel 2020 i que es va cancel·lar per la pandèmia de la COVID-19. Durant la jornada, es van presentar nous projectes en marxa i futurs de l’IRTA amb vinculació al territori tarragoní, però una de les novetats més esperades va ser la visita de les noves instal·lacions relacionades amb l’oli i la fruita seca, inaugurades a finals del 2020. Es tracta del nou centre d’interpretació de l’oli d’oliva en la cuina, la Cuina Experimental d’Olis (cooking lab), i el showroom, que és l’espai on es transferiran els resultats obtinguts.

Un dels altres temes que es van tractar en la reunió va ser com la recerca de l’Institut treballa per adaptar el sector agroalimentari als efectes de l’emergència climàtica, així com els reptes de futur que proposen implementar les energies renovables al sector. També van presentar els projectes previstos a participar, com el ‘Cal·lípolis Next Generation’, que inclou la construcció d’una planta de biogàs fet amb purins de pollastres i porcs per generar hidrogen verd per a la recuperació econòmica del Camp de Tarragona. Per últim, l’Institut va anunciar la celebració d’un congrés internacional sobre producció animal, que aplegarà uns dos-cents membres d’associacions, productors de pinsos, fabricants d’additius alimentaris, científics i altres professionals implicats en la producció animal.

Reunió a l’espai showroom. Font: IRTA (CC BY-NC 4.0)

Per part de l’IRTA, a la visita hi va assistir Josep Usall, director general de l’IRTA; Joaquim Brufau, delegat institucional de l’IRTA al Camp de Tarragona; Rosa Cubel, directora de Directora de Relacions institucionals; Mireia Molins, cap de l’Oficina de Transferència del coneixement, i Agustí Romero, investigador del programa de Fructicultura i especialista en olivicultura.

Les autoritats del Camp de Tarragona van ser el vicepresident de la Cambra de Comerç, Indústria, Serveis i Navegació de Reus; el gerent de la Cambra Oficial de Comerç i Indústria de Valls; el director dels Serveis Territorials d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural a Tarragona; la directora dels Serveis Territorials de Territori i Sostenibilitat; el subdirector dels Serveis Territorials de Salut; un representant de la Subdirecció Regional al Camp de Tarragona i Terres de l’Ebre, l’alcalde de l’Ajuntament de Constantí; un regidor de l’Ajuntament de Reus i una regidora de l’Ajuntament de Valls.