Desplegar menú lateral
02/05/2019

Representants destacats de la Universitat de Califòrnia ens visiten i reforcen vincles amb l’IRTA

Els dies 23 i 24 d’abril els centres IRTA de Lleida i Torre Marimon van rebre una important visita: Glenda Humiston, vicepresidenta del departament d’Agricultura i Recursos Naturals de la Universitat de Califòrnia, i Doug Parker, director de l’Institut Californià de Recerca de l’Aigua.

Durant aquests dies van poder reunir-se amb el director general de l’IRTA, Josep Usall, el director Científic i d’estratègia, Jordi Garcia-Mas, el director de Relacions internacionals, Eliecer López i el delegat institucional de l’IRTA a Lleida i Pirineus, Joan Girona. També, per part del DARP, es van trobar amb el secretari d’Agricultura, David Mascort (per delegació de la consellera Jordà), i amb el conseller d’Acció Exterior i Relacions Institucionals i Transparència, Alfred Bosch.

L’objectiu de la visita va ser el de revisar l’activitat històrica conjunta, identificar els nous temes d’interès i reforçar els vincles amb els sistemes de la Universitat de California. També es constituir una comissió de treball de les dues parts (coordinada per part de l’IRTA per l’Eliecer López) per a identificar el contingut i les accions del proper conveni de col·laboració, que serà formalitzat aquest estiu.

La Universitat de Califòrnia (UC) és una de les universitats de prestigi d’Estats Units, amb campus reconeguts com Berkeley, Riverside, Davis (la més activa en col·laboracions amb l’IRTA), Irvine i San Francisco. La nostra relació amb la UC comença al 1986. Fins el moment, la cooperació entre l’IRTA i la UC ha tingut com a resultat més de 50 visites d’intercanvi documentades, més de 40 estudiants doctorals i postdoctorals que han rebut formació a Califòrnia, 12 seminaris conjunts, 144 activitats documentades (61 celebrades a Catalunya, 83 a Califòrnia), 2 cursos internacionals de reg, impartits de manera conjunta, i 102 articles publicats.

Al 2015 també es va signar un acord de col·laboració entre el Govern de Catalunya i Califòrnia, durant el viatge de la delegació catalana que va ser impulsat per la secretaria d’Afers Exteriors i de la Unió Europea d’aquella època.