Desplegar menú lateral
21/11/2018

Rebem la visita del sector agroalimentari de la regió holandesa de Brabant Septentrional

 

Els dies 14 i 15 de novembre una delegació de 19 persones de la regió de Brabant Septentrional (Holanda), encapçalada per la consellera regional d’agricultura Anne-Marie Spierings i el cap de la l’organització de ramaders i agriculturs del sud d’Holanda (ZLTO), Hans Huijbers, van fer una visita a Catalunya. L’objectiu principal va ser el de compartir experiències entre les dues regions, amb moltes similituds a nivell de producció agroalimentària, amb la voluntat d’establir futurs acords de col·laboració.

La delegació estava formada per membres d’associacions de ramaders com FrieslandCampina o Green Goat Cooperation, grans grups de distribució alimentària com VION, i productors de vaquí lleter, porcí i cabrum. Durant la primera jornada van fer una visita a la seu de l’IRTA a Torre Marimon (Caldes de Montbui, Barcelona), amb la participació de l’Hble. Teresa Jordà, Consellera del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, Elisenda Guillaumes, directora general d’Agricultura i Ramaderia, i Joaquim Xifra, subdirector general de Ramaderia.

 

D’esquerra a dreta: Josep Usall (IRTA), Teresa Jordà (DARP), Anne-Marie Spierings (Brabant Septentrional)

La jornada va ser inaugurada pel director general de l’IRTA, el Dr. Josep Usall. Va anar seguida de diverses ponències per part del director de Relacions Internacionals de l’IRTA, Eliecer Lopez, en Ramón Sentmartí de Prodeca, Ricard Parés de Porcat i Roger Galofré d’OPP Grup. Per part dels visitants holandesos, els representants de la regió de Brabant Septentrional van parlar del seu sistema productiu. El grup va visitar posteriorment l’empresa Batallé S.L., les granges de vaquí lleter Mas Bes (Grup ATO, Salitja) i Murucuc (Gurb, pertanyent a l’Associació Frisona Osona i de FEFRIC), Gepork S.L.

L’acte final de la visita es va realitzar a l’Edifici del Sucre de Vic, on la Cooperativa Plana de Vic va exposar també el seu model de comercialització i va convidar als assistents a una degustació dels seus productes. La visita de la delegació d’Holanda s’emmarca dins dels contactes que el programa de Benestar Animal de l’IRTA ha establert amb investigadors del LIB en el marc del projecte EUPIG.