Desplegar menú lateral
27/10/2022

LOCALNUTLEG presenta els seus primers prototips de productes innovadors basats en llegums i fruits secs

Foto de grup dels socis del projecte LOCALNUTLEG

Aquest projecte PRIMA vol promoure nous productes que recuperin aquests aliments bàsics de la dieta Mediterrània

Els dies 13 i 14 d’octubre va tenir lloc a Bragança (Portugal) el congrés Innovation in Mediterranean Traditional Foods: novel products and processes (IMTF), organitzat des del projecte LOCALNUTLEG, coordinat per l’IRTA i finançat a nivell europeu pel programa PRIMA.

Entre els seus objectius hi ha aportar nous productes innovadors al sector dels aliments d’origen vegetal, potenciant l’ús de llegums i fruits secs autòctons de la Mediterrània, per així recuperar precisament un dels atractius de la dieta Mediterrània.

Mostra de productes prototip basats en llegums i fruits secs

A l’esdeveniment, els socis del projecte, empreses alimentàries i centres de recerca, van ser convidats a participar en un dinar de networking organitzat on es van poder degustar els primers prototips de productes desenvolupats. Per exemple, cremes per untar a base de llegums i fruits secs; o un nou concepte de cuscús a base de castanya; també pastes i galetes sense gluten elaborades amb farina de llegums i fruits secs, i derivats de beguda vegetal fermentada base de fruits secs i llegums.

El projecte ha publicat una guia amb totes les varietats de llegums i fruita seca avaluades en el projecte amb el propòsit de difondre el valor nutricional de cultius locals i el seu potencial per utilitzar-se com a ingredient en productes plant-based (Booklet – LOCALNUTLEG).

El projecte LOCALNUTLEG està coordinat per Ingrid Aguilò des del programa Postcollita de l’IRTA. El consorci està format per 20 socis de 8 països: Espanya, Portugal, França, Itàlia, Alemanya, Israel, Turquia i el Marroc. S’espera que publiqui les seves conclusions a finals del 2024.

Podeu accedir a més informació a la web: LOCALNUTLEG – LOCAL Mediterranean NUT and LEGUME