Desplegar menú lateral
07/06/2024

L’IRTA posa en marxa el joc “Busca el bestiar” en l’àmbit del Parc Natural de l’Alt Pirineu dins el projecte Smartwelgraz

La ramaderia extensiva del Pallars Sobirà està a punt de convertir-se en la protagonista del Parc Natural de l’Alt Pirineu gràcies a la inauguració del joc “Busca el bestiar”. Aquest joc ha estat dissenyat pel Programa de Benestar Animal dins el projecte Smartwelgraz amb l’objectiu de donar a conèixer, per una banda, el paper fonamental dels ramats de muntanya en la gestió del territori i, per l’altra, la importància de les noves tecnologies per a millorar el dia a dia de les petites ramaderies del Pirineu i per fer recerca en comportament i benestar animal en animals criats en règims extensius.

El nou joc s’engloba dins el projecte Explora el Parc i ha estat dissenyat amb un doble objectiu: donar a conèixer el projecte i, alhora, sensibilitzar els visitants envers la ramaderia i l’entorn. A través del joc, es proposen un seguit de rutes de diferents nivells amb les que les famílies tindran l’oportunitat de descobrir alguns racons del Pirineu on pastura la ramaderia extensiva. Les instruccions del joc han estat el pretext perfecte per proporcionar tota la informació necessària de com comportar-se adequadament quan compartim la muntanya amb bestiar. Amb això, Smartwelgraz vol fomentar la coexistència entre la ramaderia extensiva i el turisme; aquest últim cada cop més present a la zona de l’estudi.