Desplegar menú lateral
27/03/2020

L’IRTA es reuneix amb autoritats i organismes de Tarragona per impulsar-hi la recerca

· Es van recollir les seves necessitats d’innovació en l’àmbit agroalimentari i se’ls va explicar com l’Institut treballa per fer front als reptes que planteja l’emergència climàtica

La trobada és la segona Taula Institucional de Tarragona, que vol afavorir la interacció de l’IRTA amb els agents del territori com a palanca d’innovació agroalimentària

Josep Usall, director general de l’IRTA; Joaquim Brufau, delegat de l’IRTA a Tarragona; la directora de Transferència i Relacions Institucionals, Rosa Cubel, i la responsable de Transferència, Mireia Molins, van reunir-se el 12 de març a Mas Bové amb autoritats i representants de diversos organismes de la regió de Tarragona per captar les seves inquietuds i necessitats de recerca i innovació en l’àmbit agroalimentari, explicar la recerca que fa l’IRTA a la regió de Tarragona, i presentar-hi el Pla Estratègic. Els assistents van valorar molt positivament la trobada, i van mostrar molt interès que l’IRTA s’obri a la societat i doni a conèixer la recerca que es desenvolupa a Mas Bové.

En concret, els representants de l’IRTA van explicar com la recerca de l’Institut treballa perquè el sector agroalimentari i la societat en general pugui fer front als reptes que planteja l’emergència climàtica. Així, van posar èmfasi en les iniciatives orientades a reduir el malbaratament alimentari, a la producció de proteïna, la sanitat vegetal o el microbioma. Per una altra banda, van presentar casos d’èxit com el programa de qualitat de l’oli d’oliva, el treball en l’àmbit de la biodiversitat de la fruita seca ―avellaner, ametller, noguer i garrofer― i l’olivera, i d’altres relacionats amb la producció animal. També van anunciar la celebració d’un congrés internacional sobre nutrició animal que, si tot va bé, se celebrarà a l’estiu i que aplegarà uns dos-cents membres d’associacions, productors de pinsos, fabricants d’additius alimentaris, científics i altres professionals implicats en la producció animal.

L’IRTA va posar en marxa aquesta mena de trobades, amb el nom de Taules Institucionals, l’any passat. L’objectiu és impulsar i incrementar la interacció de l’IRTA com a palanca d’innovació agroalimentària. En els pròxims mesos, si és possible, està previst celebrar les taules institucionals de les Terres de l’Ebre, Girona i Terres de Lleida i Pirineu.