Desplegar menú lateral
17/04/2019

L’IRTA coordina una missió tècnica als Estats Units sobre el cultiu de l’ametller

45 agricultors, tècnics i representants de diferents entitats agrícoles de les Illes Balears, acompanyats i assessorats pels especialistes Marta Maldonado i Xavier Miarnau del Programa de Fructicultura de l’IRTA, van participar del 6 al 14 d’abril en una missió tècnica amb l’objectiu conèixer la situació agronòmica i econòmica del cultiu de l’ametller als Estats Units.

Durant el viatge, realitzat conjuntament amb els Serveis de Millora Agrària i Pesquera (Entitat Pública i Empresarial) de Palma de Mallorca, també es van visitar explotacions de vinya i d’olivera per poder analitzar la incidència de Xylella fastidiosa en els tres cultius.

La missió tècnica, amb una durada de 9 dies, es va iniciar a Sacramento i va recórrer tota la Vall de San Joaquín, passant per Modesto, Fresno, Bakersfield i fins arribar a Los Angeles.

Durant aquests dies es van visitar finques comercials (Campos Brothers Farms, Blue Diamond Cooperative i West Coast Grape Farming Company, entre d’altres), experimentals (UC-Davis) i diferents empreses relaciones amb el sector productor i processador (Burchell Nursery, SunnyGem…).

El grup va ser rebut per l’Almond Board de Califòrnia a Modesto, en una jornada on es va analitzar les similituds i diferencies del cultiu de l’ametller entre els dos països productors.

Aquesta missió tècnica ha de servir per a continuar amb la reconversió del cultiu de l’ametller iniciada a les Illes Balears i analitzar les avantatges i desavantatges que implica la intensificació del cultiu.