La recerca que duu a terme el programa de Fructicultura busca optimitzar el procés de producció de la fruita de pinyol i llavor (préssec, poma, pera, albercoc i cirera, principalment), fruits secs (ametlla, nous i avellanes), cítrics, vinya i productes agroforestals com els pinyons o la fusta.
Un dels aspectes fonamentals és determinar el comportament (rendiment i qualitat del fruit) de diferents varietats, clons i portaempelts per a la majoria d’aquests cultius. Disposa de cinc programes de reproducció en poma, préssec, pera, ametlla i portaempelts de pera, que tenen un impacte important en la indústria fructícola.
El programa proporciona assessorament a denominacions d’origen i molins d’oli (almàsseres) en el seu programa de millora de la qualitat de l’oli d’oliva i pren part activament en el Panell de Tast Oficial d’Olis Verges d’Oliva de Catalunya. Al mateix temps, proporciona assessorament tècnic i agronòmic a productors de fruita i empreses per millorar els seus camps de cultius i sistemes de producció.
|
Publicacions científiques destacades:
Rodríguez-Gasol, N., Avilla, J., Aparicio, Y., Arnó, J., Gabarra, R., & Riudavets, J. et al. (2019). The Contribution of Surrounding Margins in the Promotion of Natural Enemies in Mediterranean Apple Orchards. Insects, 10(5), 148. doi:10.3390/insects10050148 http://hdl.handle.net/20.500.12327/403
Lordan, J., Zazurca, L., Maldonado, M., Torguet, L., Alegre, S., & Miarnau, X. (2019). Horticultural performance of ‘Marinada’ and ‘Vairo’ almond cultivars grown on a genetically diverse set of rootstocks. Scientia Horticulturae, 256, 108558. doi:10.1016/j.scienta.2019.108558 http://hdl.handle.net/20.500.12327/574