Desplegar menú lateral
07/10/2019

L’IRTA comparteix el seu potencial científic a la reunió amb la Direcció General de Pesca i Afers Marítims del DARP

El director general de Pesca i Afers Marítims del Departament d’Agricultura, Sergi Tudela, i la sotsdirectora general de Pesca i Aqüicultura, Àngela Seira, es van reunir el passat divendres 4 d’octubre amb el director general de l’IRTA i una nodrida representació d’investigadors i investigadores dels programes d’Aqüicultura i d’Aigües Marines i Continentals, del centre de Sant Carles de la Ràpita.

L’objectiu de la reunió va ser la de transferir a la DGPAM tot el potencial científic i tècnic que l’IRTA pot oferir tant en temes d’aqüicultura com del medi marí costaner. Per la seva part, el director general de Pesca va explicar l’Estratègia Marítima de Catalunya.

Infografía sobre l’Estratègia Marítima de Catalunya

Un cop posats en antecedents les dues parts, es buscà vincular la nostra capacitat de recerca amb l’Estratègia Marítima de Catalunya per tal de poder aportar solucions a les actuals problemàtiques com són els de la pesca, la seguretat alimentària dels productes de la pesca, les espècies invasores, el manteniment de la biodiversitat, l’aqüicultura, el desenvolupament de biotecnologies front els episodis de perill per al sector marisquer, el canvi climàtic o les interaccions entre els rius, els estuaris i la costa.

Imatges d’algunes de les presentacions per part d’investigadors de l’IRTA

El posterior debat mostrà possibles vies per desenvolupar la recerca sobre aquests temes, incloent el espai europeu, i contribuir al desenvolupament dels sectors aqüícola i pesquer català afavorint la preservació del medi natural costaner.