Desplegar menú lateral

Aigües marines i continentals

 

Aquest programa duu a terme recerca i monitoratge ambiental de rius, aiguamolls, estuaris i zones costaneres. Se centra en la gestió sostenible dels sistemes hídrics, la pesca i els recursos de l’aqüicultura així com en la conservació d’espècies protegides, la biodiversitat, la restauració d’espais naturals i les accions de gestió front les espècies invasores.

També estudia els efectes de la contaminació humana i els perills naturals, inclosos el fitoplàncton tòxic i les toxines associades a les zones de recol·lecció de mariscs en relació amb la qualitat de l’aigua i la seguretat alimentària. Es fa especial èmfasi en el desenvolupament de mètodes que inclouen anàlisis instrumentals, assaigs bioquímics, biosensors i assajos basats en cèl·lules, per a la detecció de microalgues, patògens, toxines, altres compostos naturals i contaminants.

El programa també té com a objectiu estudiar l’impacte del canvi climàtic sobre els ecosistemes aquàtics costaners mediterranis i continentals, inclosa la seguretat alimentària, i la implementació de mesures de mitigació.

  

Publicacions científiques destacades:

 

Carella, F., Aceto, S., Pollaro, F., Miccio, A., Iaria, C., & Carrasco, N. et al. (2019). A mycobacterial disease is associated with the silent mass mortality of the pen shell Pinna nobilis along the Tyrrhenian coastline of Italy. Scientific Reports, 9(1). doi:10.1038/s41598-018-37217-y http://hdl.handle.net/20.500.12327/423

Belmar, O., Ibáñez, C., Forner, A., & Caiola, N. (2019). The Influence of Flow Regime on Ecological Quality, Bird Diversity, and Shellfish Fisheries in a Lowland Mediterranean River and Its Coastal Area. Water, 11(5), 918. doi:10.3390/w11050918 http://hdl.handle.net/20.500.12327/408

Revisa aquest camp

Revisa aquest camp

Revisa aquest camp

S'ha enviat correctament
No s'ha pogut enviar correctament, prova en un altre moment