Desplegar menú lateral

Aigües marines i continentals

 

Aquest programa duu a terme recerca i monitoratge ambiental de rius, aiguamolls, estuaris i zones costaneres. Se centra en la gestió sostenible dels sistemes hídrics, la pesca i els recursos de l’aqüicultura així com en la conservació d’espècies protegides, la biodiversitat, la restauració d’espais naturals i les accions de gestió front les espècies invasores.

També estudia els efectes de la contaminació humana i els perills naturals, inclosos el fitoplàncton tòxic i les toxines associades a les zones de recol·lecció de mariscs en relació amb la qualitat de l’aigua i la seguretat alimentària. Es fa especial èmfasi en el desenvolupament de mètodes que inclouen anàlisis instrumentals, assaigs bioquímics, biosensors i assajos basats en cèl·lules, per a la detecció de microalgues, patògens, toxines, altres compostos naturals i contaminants.

El programa també té com a objectiu estudiar l’impacte del canvi climàtic sobre els ecosistemes aquàtics costaners mediterranis i continentals, inclosa la seguretat alimentària, i la implementació de mesures de mitigació.

 


Revisa aquest camp

Revisa aquest camp

Revisa aquest camp

S'ha enviat correctament
No s'ha pogut enviar correctament, prova en un altre moment