Desplegar menú lateral
21/10/2022

L’IRTA aposta per un futur sostenible i un entorn agrícola humanitzat a Girona

El 20 d’octubre va tenir lloc 4a Taula institucional de les Comarques Gironines a Monells

El 20 d’octubre va tenir lloc a l’IRTA Monells la 4a edició de les Taula institucional de les comarques gironines, que té l’objectiu d’apropar l’activitat de l’IRTA als agents territorials estratègics i de recollir-ne les inquietuds i les necessitats en matèria de recerca i innovació. En la trobada, el director general de l’IRTA, Josep Usall, va presentar l’Institut als assistents i va destacar els principals projectes estrat`ègics en curs i els que s’iniciaran pròximament.

Tot seguit, el delegat institucional a les comarques gironines, Joan Tibau, va donar a conèixer els àmbits en què treballen els centres de l’IRTA a Monells i Mas Badia (la Tallada d’Empordà), com són les indústries alimentàries, la producció i el benestar animals , la gestió de l’aigua i les dejeccions ramaderes, l’agroecologia i la protecció vegetal sostenible, els cultius extensius, la fructicultura, la vinya i l’olivera. Entre d’altres projectes, Tibau va destacar el PECT Girona, sistema alimentari sostenible, el projecte LIFE+ AGRICLOSE i el projecte Circular Agronomics.

En acabat, els assistents van visitar les instal·lacions de l’IRTA Monells.

Els assistents a la Taula Institucional van poder fer diverses visites per les instal·lacions de l’IRTA a Monells

A la trobada hi van assistir, entre d’altres, Joan Manel Loureiro, president del Consell Comarcal del Baix Empordà; Pere Saló, director de serveis territorials a Girona del DACC; Jaume Llunell, Tècnic de Medi Ambient de la Diputació de Girona; Jaume Guàrdia, vicepresident primer de la Cambra de Comerç de Girona, i Enric Marquès, alcalde de l’Ajuntament de la Bisbal.