Desplegar menú lateral
25/04/2016

L’IRTA ajuda a l’Institut Municipal per a Persones amb Discapacitat en el seu hort urbà

Aquest mes d’abril l’IRTA ha engegat un hort urbà al terrat de l’edifici de l’Institut Municipal per a Persones amb Discapacitat (IMPD) de Barcelona.

Aquest iniciativa va començar fa tot just un any, quan l’empresa Inèdit, en col·laboració amb el programa d’Horticultura Ambiental, va presentar un estudi encarregat pel mateix institut, per dissenyar la implantació d’un hort urbà al terrat del seu edifici del carrer València 344. Aquesta proposta persegueix un doble objectiu: per un costat, ampliar l’espai dedicat a l’hortoreràpia, i per l’altre, la participació de col·lectius de discapacitats mentals en activitats hortícoles.

Un cop acceptada la proposta, el mes de gener es van muntar les instal·lacions, i aquesta primavera s’ha signat un contracte d’assessorament i formació entre l’IRTA i l’IMPD. La primera plantació es va fer el passat 11 d’abril. L’hort compta amb tres zones, una dedicada a cultius de fulla (diferents tipus d’enciams), una altra per a tomàquets, i la tercera per a plantes aromàtiques i hort culinari.

Aquesta proposta és una mostra del gran interès que suscita l’agricultura urbana des de diferents vessants: social, econòmica i ambiental. Participen en aquest projecte Pere Muñoz, Juan Ignacio Montero i José Montero.

Etiquetes: