La jornada RECOMEX 2022 presenta les principals innovacions en els cultius extensius d’hivern
La millora de la fertilització agrària, les noves pràctiques agronòmiques en el conreu de pèsol i de colza d’hivern, i les estratègies de mitigació de la sequera en blat fariner són alguns dels temes que s’hi van abordar
Van donar la benvinguda la Consellera del Departament d’Acció Climàtica, l’alcalde de Calaf i el director general de l’IRTA
Podeu veure al canal de YouTube d’Extensius.cat les diferents ponències de l’última jornada RECOMEX:
· Producció de colza per a indústria alimentària
· Producció de cereal d’hivern i proteaginoses per a indústria
· El favó, Noves varietats i interès com a alternativa al pèsol proteaginós
· Densitat i marc de sembra en el cultiu de colza
· Bioestimulants com a font de nitrogen pels cultius
· Desherbatge mecànic de precisió
· Climatologia, produccions i qualitat de la campanya 2021-22
El divendres 2 de setembre a Calaf es va celebrar una nova edició de la jornada RECOMEX (Resultats d’assaigs i innovacions en cultius extensius d’hivern). Alguns dels temes més destacats que es van tractar va ser la millora de la fertilització dels cultius de cereals d’hivern, oferir noves pràctiques agronòmiques al sector per a una producció sostenible i compartir innovacions amb la indústria alimentària de proximitat.
La Jornada, que es va localitzar al Casal de Calaf en el marc de la Fira Agro Alta Segarra, va ser inaugurada per la Consellera del Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural (DACC),Teresa Jordà, l’alcalde de Calaf, Jordi Badia, i el director general de l’IRTA, Josep Usall.
El dia es va organitzar en tres blocs amb presentacions impartides per experts del programa Cultius extensius sostenibles de l’IRTA i per altres de la Universitat de Lleida (UdL) i del Departament d’Acció Climàtica, amb la participació de representants d’empreses del sector agrícola.
El primer bloc de la Jornada va estar dedicat a la climatologia, a les produccions i qualitat de la campanya 2021-2022, i al desherbatge mecànic de precisió i els bioestimulants com a font de nitrogen pels cultius. Durant el segon bloc es va parlar de densitat i marc de sembra en el cultiu de colza, així com de noves varietats i l’interès del favó com a alternativa al pèsol proteaginós i les lleguminoses com a font de proteïna substitutiva de la carn. Finalment, l’últim bloc va estar dedicat a la producció de proximitat i sostenible de blats singulars, la producció de cereal d’hivern i proteaginoses per a indústria, i la producció de colza per a indústria alimentària.
Un any mes, doncs la Jornada RECOMEX ha estat un esdeveniment referent pel sector agrícola, que ha posat especial èmfasi en les novetats i les innovacions que hi ha al mercat i que a més ha presentat demostracions de maquinària de treball en moviment.