Desplegar menú lateral

Programa de Cultius extensius sostenibles

Contribuir a la intensificació sostenible dels cultius extensius, la resiliència al canvi climàtic i la reducció de l’impacte ambiental són els objectius principals del programa de Cultius extensius sostenibles.

Genera coneixement sobre productes millorats i pràctiques agronòmiques sostenibles per als cultius tradicionals i en promou l’adopció, i afavoreix la introducció de noves espècies per incrementar la biodiversitat dels cultius. També aplica tecnologies d’última generació per identificar la resiliència dels cultius al canvi climàtic i la seva resistència a malalties i plagues, i investiga la diversitat genètica que incrementa la resistència a l’estrès en les varietats tradicionals, les antigues (conegudes com a landraces) i les modernes. Això permet identificar els marcadors d’ADN que estan associats a una major resistència a l’estrès, que s’incorporaran als programes de millora. D’aquesta manera, s’assegura una resposta fiable de les noves varietats a les amenaces ambientals i genètiques.

El programa treballa sobretot amb cereals d’hivern i estiu, lleguminoses i espècies de farratges, i analitza l’adaptació d’espècies menys freqüents com el llúpol i el safrà a noves zones de cultiu. Les principals línies d’investigació del programa són:

  • Adaptació dels sistemes de cultiu al canvi climàtic.
  • Sanitat vegetal.
  • Sistemes agroalimentaris intel·ligents.
  • Increment de la producció de proteïna vegetal.

 

Projectes recents

Publicacions destacades

Serveis i productes

 


Revisa aquest camp

Revisa aquest camp

Revisa aquest camp

S'ha enviat correctament
No s'ha pogut enviar correctament, prova en un altre moment