Desplegar menú lateral
07/04/2020

La investigadora Mercè Rovira, editora de la nova secció sobre l’avellana de la revista Frontiers in Plant Science

· És la principal revista científica en accés obert sobre ciència de les plantes

Frontiers in Plant Science, que és la principal revista científica en accés obert sobre ciència de les plantes, vol crear una plataforma de coneixement en què es reflecteixin les darreres investigacions dutes a terme sobre l’avellaner  europeu i les seves espècies properes. Per això, ha creat una nova secció, de què Mercè Rovira, doctora en Biologia  i investigadora del programa de Fructicultura de l’IRTA a Mas Bové, formarà part de l’equip editor juntament amb altres investigadors d’Itàlia i dels Estats Units.  

La producció mundial d’avellana està augmentant, especialment els darrers anys, a causa de la forta demanda d’aquesta fruita seca per part de la indústria pastissera i xocolatera, que processa prop del 90% de l’avellana produïda. El cultiu de l’avellana s’ha expandit en diversos països tradicionals (Turquia, Itàlia, Estats Units,  Espanya) i s’ha establert en nous llocs, incloent Xile, Sud-àfrica i Austràlia.   

La introducció del conreu en noves àrees pot conduir a una reducció de la productivitat i a un risc de noves plagues i malalties. Per tant, es necessiten més coneixements i millors instruments d’investigació per a aquest cultiu que és de creixent interès a tot el món.  

Les recerques presentades en aquest monogràfic especial d’avellaner han de ser la base per aconseguir una intensificació sostenible i millorada del cultiu de l’avellaner, alhora que han d’ajudar  al desenvolupament de noves solucions agronòmiques que han de fer front al canvi climàtic. Entre altres, també es tractaran  qüestions relacionades amb els beneficis del consum de l’avellana per a la salut.  

L’editorial de publicacions científiques en accés obert Frontiers està activa des de 2007 en més de 600 disciplines relacionades amb la ciència, la tecnologia i la medicina.   

Podeu accedir al tema ‘Hazelnuts’ de Frontiers in Plant Science a través del seu web:  www.frontiersin.org/research-topics/13522/recent-advances-in-hazelnut-corylus-spp