Desplegar menú lateral
10/03/2022

La Fundació d’Empresaris de Catalunya visita el Fruitcentre

Membres de l’IRTA i del FemCAT al Fruitcentre. Font: IRTA (CC BY-NC 4.0)

Van recórrer els diversos espais del centre i en van conèixer casos d’èxit de la mà de tècnics i investigadors en el marc d’un viatge adreçat a entitats que treballen per promoure la competitivitat de Catalunya

Uns 25 empresaris de FemCAT – Fundació privada d’empresaris de Catalunya van desplaçar-se a Lleida, Anglesola i Guissona per visitar entitats que treballen «de forma exemplar» per promoure la competitivitat de Catalunya. Una de les visites va ser al Fruitcentre, el centre de l’IRTA a Lleida, l’1 de març.

A l’Institut, els van rebre Rosa Cubel, directora de Relacions institucionals; Joan Girona, delegat a Lleida i Pirineus i investigador del programa Ús eficient de l’aigua en agricultura; Rosa Altisent, gestora de l’Àrea de Producció vegetal, i Jordi Safont, responsable dels centres de Lleida. Els empresaris van recórrer els diversos espais del centre i van conèixer alguns casos d’èxit de la mà de Maribel Abadias, del programa de Postcollita; Xavier Vallverdú, del programa Ús eficient de l’aigua en agricultura, i Ramon Dolcet, del programa de Fructicultura.

La visita es va fer en el marc del que FemCAT anomena «viatges de benchmarking», i que s’organitzen cada dos anys amb l’objectiu d’observar de primera mà algun aspecte en què un país és referent mundial. Arran de la pandèmia, els viatges han passat a fer-se a Catalunya, i volen permetre als participants «(re)descobrir l’ecosistema empresarial català» i «(re)apreciar la innovació de les empreses catalanes». En el pas per Lleida, van visitar el Parc científic i tecnològic agroalimentari, on, a més de l’IRTA, van poder conèixer OPP Grup, Group SALTÓ, Eurecat, la Universitat de Lleida, Alemany, FEMAC i AETI.

Etiquetes: