Desplegar menú lateral
21/02/2019

La Comunitat RIS3CAT INNOÀPAT celebra la seva tercera assemblea general amb la presència de 9 startups

El dia 13 de febrer es va celebrar a Barcelona, a la seu de la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC), l’assemblea general de la Comunitat RIS3CAT INNOÀPAT, coordinada per l’IRTA.

El president de la FCAC, Ramon Sarroca, juntament amb Simó Alegre (director de Desenvolupament de la Recerca i la Innovació), van donar la benvinguda a l’acte, que va durar tot el matí. La jornada es va desenvolupar amb una combinació molt dinàmica de ponències presencials i no presencials de startups que proposaven solucions a reptes prèviament definits.

La sessió tenia com a objectiu conèixer diferents startups, de Catalunya i d’arreu, enfocades a donar solució a tres reptes de la cadena agroalimentària, definits prèviament per les empreses líders dels projectes de la comunitat:

  • Reducció del malbaratament a la cadena agroalimentària.
  • Nutrició personalitzada i de precisió per a un millor benestar del consumidor.
  • Reducció dels antibiòtics en la producció animal.

L’acte també va comptar amb la presència de la Fundació Bosch i Gimpera i BIOCAT, per explicar la iniciativa de l’Open Innovation Forum 2019, adreçat a les empreses, i amb la presència de l’IREC, institut coordinador de la comunitat d’energia, amb una proposta de nous projectes alimentació-energia.

Per tancar l’acte, el coordinador de la comunitat, Agustí Fonts, va presentar la nova pàgina web de la comunitat, innoapat.irta.cat, i va donar algunes pinzellades del que podria ser el futur de l’INNOÀPAT.