Desplegar menú lateral
31/05/2021

Els reptes presents i futurs de la recerca en el boví d’engreix es debaten en la taula d’innovació sectorial a Lleida

El 27 de maig es va reunir a Lleida la taula d’innovació sectorial del boví d’engreix, una plataforma de discussió i treball conjunt de l’IRTA, el Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural i el sector boví. El seu objectiu és ajudar a definir les necessitats de la recerca i la innovació del sector, així com trobar projectes per millorar la producció de carn de boví des d’una perspectiva responsable amb el medi ambient.

Per ara, se n’han celebrat set edicions, i entre els resultats trobem projectes de col·laboració público-privada adreçats a millorar el benestar animal dels vedells en el transport a les granges, abans i durant el sacrifici. També a la reducció en l’ús d’antibiòtics, la millora de la qualitat de l’aigua i la reducció de la petjada ambiental de la producció bovina. «Trobades com aquesta ens mostren que el sector boví està fermament compromès amb la millora contínua davant de reptes com el benestar animal i la conservació del medi ambient», va afirmar Maria Devant, cap del programa de Producció de remugants de l’IRTA i una de les organitzadores de la trobada.

En la trobada es van presentar els resultats dels darrers projectes, com GOTA, que té l’objectiu d’optimitzar l’ús de l’aigua utilitzada en la cria dels vedells, o Rumprint, que vol identificar possibles millores al llarg de la cadena de valor de la carn i la llet de boví produïts a Catalunya, per tal de reduir la seva petjada ambiental mantenint la qualitat i la productivitat. A més, es van definir els nous projectes que s’abordaran enguany.

Per últim, es va informar al sector de la creació de la Xarxa internacional d’innovació sectorial de boví d’engreix, gestionada per l’IRTA conjuntament amb centres de recerca i empreses d’Europa i els Estats Units.