Desplegar menú lateral

Producció de remugants

 

Millorar els beneficis econòmics i la competitivitat de les granges de remugants a través de la innovació tecnològica és el principal objectiu de la recerca d’aquest programa que se centra en el maneig, la nutrició, i el comportament del bestiar lleter i carni, per reduir el seu impacte ambiental i garantir el benestar animal, la qualitat de la llet i de la carn.

També treballa en el desenvolupament de noves proteïnes recombinants que milloren l’eficiència animal a baix cost, així com en l’aïllament i identificació de nous agents probiòtics/prebiòtics per prevenir malalties uterines i millorar la immunitat intestinal i la funció ruminal.

Altres línies d’investigació són el maneig i la nutrició al voltant del deslletament de vedells, la reducció de l’ús d’antibiòtics, la identificació de nous marcadors de l’estat nutricional i de salut dels animals, i la regulació temporal del metabolisme dels remugants durant els períodes d’estrès. En vaques lleteres, el programa també està treballant en l’alimentació de precisió i l’optimització del període sec. En carn de boví, la investigació se centra en l’impacte que el transport pot tenir en el benestar animal i la recuperació de l’animal, i en millorar les estratègies d’alimentació i subministrament d’aigua.

 


· Cap: Maria Devant
· Personal investigador: 5
· Personal de suport: 4
· Centre de treball: IRTA Torre Marimon


 

Publicacions científiques destacades:

 

Bach, A., Terré, M., & Vidal, M. (2019). Symposium review: Decomposing efficiency of milk production and maximizing profit. Journal Of Dairy Science. doi:10.3168/jds.2019-17304 http://hdl.handle.net/20.500.12327/649

Maynou, G., Chester-Jones, H., Bach, A., & Terré, M. (2019). Feeding Pasteurized Waste Milk to Preweaned Dairy Calves Changes Fecal and Upper Respiratory Tract Microbiota. Frontiers In Veterinary Science, 6. doi:10.3389/fvets.2019.00159 http://hdl.handle.net/20.500.12327/527

Evaluation of potential biomarkers to determine adequate colostrum provision in male dairy-beef calves at arrival to the rearing facility beyond 14 days of age. 2023. https://doi.org/10.3168/jds.2022-22233

Simulation of feed restriction and fasting: Effects on animal recovery and gastrointestinal permeability in unweaned Angus-Holstein calves. 2022.https://doi.org/10.3168/jds.2021-20878

Drinking water chlorination in dairy beef fattening bulls: water quality, potential hazards, apparent total tract digestibility, and growth performance. 2022. https://doi.org/10.1016/j.animal.2022.100685

Sánchez, D.; Marti, S. (CA); Verdú, M.; González, J.; Font-i-Furnols, M.; Devant, M. (CA). (6/6). 2022. Characterization of Three Different Mediterranean Beef Fattening Systems: Performance, Behavior, and Carcass and Meat Quality. Animals. 12(15): 1960. https://doi.org/10.3390/ani12151960

Roca-Pinilla R, Holani R, López-Cano A, Saubi C, Baltà-Foix R, Cobo ER, Garcia-Fruitós E, Arís A. Sci Rep. 2021 Dec 10;11(1):23798. doi: 10.1038/s41598-021-03220-z.

Revisa aquest camp

Revisa aquest camp

Revisa aquest camp

S'ha enviat correctament
No s'ha pogut enviar correctament, prova en un altre moment