Desplegar menú lateral
22/04/2022

El proper Symposium de Cunicultura comptarà amb la coorganització de l’IRTA

L’edició 46a del Symposium anual de Cunicultura se celebrarà aquest any a l’Auditori de Pineda de Mar, els dies 1 i 2 de juny

L’IRTA, a través del programa de Genètica i millora animal, col·labora en la organització de l’esdeveniment juntament amb el Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural (DACC) i l’Associació Espanyola de Cunicultura (ASESCU).

Aquest acte és una oportunitat per congregar productors, investigadors i empreses relacionades amb el sector cunícola, que durant dos dies podran gaudir de diverses ponències i comunicacions científiques centrades en temes considerats d’especial rellevància.

Programa preliminar

A continuació us detallem algunes de les ponències del Symposium:

Durant el primer dia, José Maria Gil, del Centre de Recerca en Economia i Desenvolupament Agroalimentari (CREDA-UPC-IRTA), parlarà sobre les tendències al mercat de productes càrnics i les implicacions que podrien tenir per al sector cunícola.

Seguidament, Jordina Casas, de la Federació d’Associacions de Cunicultors de Catalunya (FACC), presentarà la situació actual de l’explotació ramadera de conills al territori català.

Durant la tarda tindrà lloc la taula rodona, amb un debat sobre benestar animal i l’ús de gàbies on participaran investigadors nacionals i internacionals, l’Organització Interprofessional Cunícola (INTERCUN) i representants del DACC.

El segon dia comptarà amb la presència de Fernando Estellés (de la Universitat Politècnica de València), que parlarà sobre medi ambient i producció de carn de conill.

També es tractarà el tema dels canvis en la normativa en matèria de medicació, de la mà de l’Associació de Veterinaris Especialitzats en Cunicultura (AVECU) .

Al llarg del Symposium també hi hauran sessions de comunicacions lliures, on es presentaran els avenços en recerca fets per diferents grups a les disciplines científiques més rellevants per al sector, com són el benestar, la nutrició, la genètica, el maneig i la salut animal.

Podeu trobar més informació sobre l’esdeveniment i les inscripcions a Asescu Pineda de Mar2022 – Asescu.