Desplegar menú lateral
24/01/2019

El projecte LISA continua treballant per una agricultura més sostenible i eficient

Un factor clau per l’èxit dels conreus és la fertilitat del sòl, i la seva fertilització: per això el projecte LISA busca implementar les últimes tecnologies en teledetecció, captació de dades i processament en sistemes GIS per a potenciar nous sistemes variables d’aplicació d’adobs.

Ahir es va celebrar a l’IRTA Fruitcentre una reunió de seguiment del projecte LISA – Low Input Sustanaible Agriculture. L’objectiu general va ser avançar en l’aplicació de tècniques d’agricultura de precisió, per tal de fer una gestió eficient dels inputs (adobs, fitosanitaris, aigua, etc), en els cultius, garantint la sostenibilitat econòmica i mediambiental.
Durant la reunió es va fer seguiment de les diferents activitats dutes a terme des de l’inici del projecte (al febrer de 2018): en l’àmbit de diferents tecnologies de captació de dades (sensors, vols satèl·lit, drons i/o avioneta), en processament de les dades en sistemes d’informació geogràfica, en la estimació de la demanda d’inputs, en la detecció i control de males herbes, en l’optimització d’inputs a nivell de parcel·la i en la millora de la gestió de l’aigua.
El líder del projecte és FEMAC (clúster dels mitjans de producció agrícola), i els participants del projecte són Agropíxel, SL, Codorniu, SA, la Cooperativa Falset-Marçà, el Centre Tecnològic de l’Aigua, la Fundació Privada (CETAQUA), la Universitat de Lleida i la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya i l’IRTA. El projecte LISA de la comunitat COTPA i emmarcat dins l’estratègia RIS3CAT d’ACCIÓ rep un ajut de la UE a través dels fons FEDER.
web del projecte www.lisaproject.cat