Desplegar menú lateral
07/11/2019

El projecte ‘Hort al Terrat’ guanya els premis European Public Sector

· Ha estat reconegut amb el premi de l’European Public Sector (EPSA), un reconeixement que té per objectiu distingir pràctiques innovadores al sector públic.

· Els participants del projecte reben l’assessorament tècnic de l’IRTA.

L’Hort al Terrat ( ROOFTOP GARDENS: growing greens for social inclusion) ha estat guanyador dels premis europeus EPSA Awards 2019, que premien les iniciatives del sector públic més innovadores i eficients. Ha estat escollit entre un conjunt de 160 projectes.

El projecte va començar al 2016, quan l’IRTA va signar un acord d’assessorament amb l’Institut Municipal per a persones amb discapacitat de Barcelona. Llavors es va crear el primer hort a la coberta de l’edifici de Drets Socials, al carrer València 344 de Barcelona. A l’octubre de 2017, es va obrir també l’hort urbà de la seu del districte de Sants-Montjuïc. Actualment ja hi ha cinc horts operatius dels que se n’ocupen 120 persones amb discapacitat d’11 entitats diferents.

En la gestió del dia a dia, les entitats reben l’assessorament de persones expertes en sistemes de conreu ecològic de l’IRTA. El cultiu es fa amb sistema hidropònic, sense terra ni adob, ecològic i sostenible. Els estudis mostren que els resultats que generen aquests horts són semblants als dels cultius comercials. En aquests espais es planten enciams, escaroles, espinacs, bledes, tomàquets, pèsols, carbassons, tomàquets, albergínies, cogombres, pebrots i plantes aromàtiques.

L’Hort al Terrat és un projecte inclusiu, sostenible i solidari que millora la qualitat de vida de les persones que hi participen i que genera xarxa i cohesió en la ciutadania de Barcelona.

Un reconeixement al sector públic innovador

L’European Public Sector Award és un premi impulsat per un organisme independent amb el suport de la Comissió Europea, Àustria, Dinamarca, Hungria, Itàlia, Luxemburg, Països Baixos i Noruega, que té per objectiu distingir pràctiques innovadores al sector públic.

Podeu saber més a la web de l’Ajuntament de Barcelona, i en aquest vídeo explicatiu sobre el projecte: