Desplegar menú lateral
26/06/2023

El projecte GENE-SWitCH encara les seves darreres reunions i la valorització dels seus resultats

El 14 i 15 de juny va tenir lloc a Roma la 4a reunió anual del projecte europeu H2020 GENE-SWitCH, i la investigadora Maria Ballester hi va participar en representació de l’IRTA.

Es tracta d’un projecte que té com a objectiu la identificació i caracterització d’elements funcionals en el genoma de porcs i pollastres durant el seu desenvolupament. Mitjançant la seva activació o repressió, poden contribuir als fenotips dels animals adults.

Aquesta informació funcional s’utilitza per incrementar la precisió dels models de predicció genòmica. L’IRTA ha contribuït en la generació de dades d’expressió i en la realització d’anàlisis eQTL i validació empírica de models amb fenotips intermitjos (expressió) i fenotips ordinaris (trets d’immunitat i indicadors d’estrès, eficiència alimentària i altres trets de producció).

Durant la reunió es van exposar els principals resultats obtinguts durant aquest darrer any sobre anotació funcional i el seu impacte sobre els principals caràcters de producció. També es va parlar de la millor manera de transferir aquests resultats als sectors porcí i avícola.

El programa Genètica i millora animal de l’IRTA ha generat un catàleg de variants genètiques transcripcionals en el fetge, duodè i teixits musculars del porc. Aquests resultats s’han publicat recentment en la revista GigaScience.